Noul laptop de 13,9″ se înscrie printre modele de top ale seriei ZenBook, având ecranul cu cele mai subțiri margini, placă video dedicată NVIDIA GeForce MX150 și procesor Intel Core i7 din generația a 8-a.
● Ecranul cu cele mai subțiri margini, cu o rată ecran-corp de 97%: Laptopul compact de 13,9″ are un display NanoEdge cu margini aproape invizibile pe toate laturile.
● Cel mai subțire laptop din lume cu placă video dedicată: Carcasa subțire de 12,9 mm, finisată pe mașini CNC, încorporează un GPU GeForce MX150, procesor Intel Core i7 din generația a 8-a și un SSD PCIe de 1TB.
● Puternic și elegant: Carcasa monobloc a fost debitată cu precizie la CNC și finisată într-o nuanță unică Utopia Blue. Durabilitatea e confirmată prin testele de nivel militar MIL-STD-810G.
● Conectivitate convenabilă: Fără compromis în materie de porturi de intrare-ieșire: un port USB 3.1 Gen 2 Tip-A, 2 porturi USB 3.1 Gen 2 Tip-C și un cititor de carduri MicroSD.
Cu prilejul CES 2019, ASUS a anunțat ZenBook S13 (UX392). Combinând eleganța și puterea, noul model ultraportabil furnizează performanță și portabilitate dintr-o carcasă extrem de mică. Ecranul său NanoEdge cu diagonală de 13,9″ și rezoluție FHD, cu margini aproape invizibile pe toate cele patru laturi, este de-a dreptul impresionant. Are cele mai subțiri margini din lume și oferă cel mai mare raport ecran-corp1 din industrie, de 97%. Cu grafica dedicată NVIDIA GeForce MX150 și procesorul Intel Core quad-core din generația a 8-a, ZenBook S13 forțează limitele posibilului, în cazul unei carcase de 13″, ce lasă spațiu suficient pentru 1TB stocare pe SSD PCIe x4 și o baterie de 50 Watt-oră ce oferă o autonomie de până la 15 ore2. ZenBook S13 va fi disponibil în următoarele luni, prețurile și configurațiile în funcție de regiune urmând să fie anunțate cu ocazia lansării.
Ecranul cu cea mai subțire ramă din lume și raport ecran-corp de 97%
ZenBook S13 duce la extrem marginile din jurul ecranului FHD de 13,9″. Display-ul este înconjurat de patru rame ASUS NanoEdge, ce-i conferă cel mai mare raport ecran-corp din industrie3, de 97%. Marginile din jur au o grosime 2,5 mm.
Marginea superioară integrează o cameră web HD webcam, ce servește și la deschiderea capacului, ca suport de prindere. Utilizatorul va putea deschide mai ușor laptopul, fără a căuta un punct de deschidere. Este o schimbare mică, însă va face diferența în folosirea zilnică, meritând efortul de a modifica forma sticlei de pe display și conturul capacului. În ciuda ecranului spațios, ZenBook S13 își păstrează amprenta fizică redusă (316 x 195 x 12.9mm), în comparație cu majoritatea laptopurilor de 13″.
Cel mai subțire laptop cu grafică dedicată4
Procesoarele mobile Intel din genereția a 8-a sunt disponibile pe seria ZenBook de mai bine de un an, iar ZenBook S13 merge mai departe cuplând un procesor Core i7 cu până la 16GB RAM. Ambele configurații cu Core i5 și Core i7 beneficiază de patru nuclee și opt fire de execuție pentru a oferi performanțe fluide, permițând sarcini complexe precum codarea video sau multitaskingul agresiv, precum procesarea de fotografii cu comutarea în paralel în aplicații de productivitate, emailuri și navigare web.
Puterea de procesare este acompaniată de capabilități grafice îmbunătățite, posibile cu NVIDIA GeForce MX150. Pentru a putea scoate maximum de potențial de la procesor și unitatea de procesare grafică e nevoie de o stocare amplă. Fișierele media de mari dimensiuni și aplicațiile ce urmează să fie instalate nu se vor confrunta cu probleme de spațiu, laptopul ZenBook S13 performând în privința capacității și a vitezei stocării, mulțumită unui SSD PCIe x4 de 1TB.
Adăugarea acestor componente într-un pachet subțire de 12,9 mm a avut nevoie de ingeniozitatea echipei de ingineri ASUS. Pentru a se asigura că nu s-a pierdut niciun spațiu, carcasa metalică a fost debitată la CNC dintr-un monobloc de aluminiu, fapt ce a permis sculptarea capacului și tăieturile complexe din jurul tastaturii, fără a crea goluri inutile. Prelucrarea a permis pereților să rămână mai subțiri, lăsând în același timp suficient material în zonele cheie pentru a nu le compromite rezistența și subțiind acolo unde se putea crea spațiu pentru componente.
Puternic și elegant
Seria ZenBook a demonstrat mereu dăruirea ASUS pentru designul laptopului, fiind construită pe ideea că cele mai bune ultraportabile sunt un amestec de stil și putere. ZenBook S13 forțează încă o dată limitele designului pentru a deveni un laptop cu adevărat portabil, subțire și ușor, fără a sacrifica performanța și rezistența. De asemenea, îndeplinește cerințele standardului militar MIL-STD-810G pentru durabilitate, fiind testat în medii dure, inclusiv în condiții extreme de altitudine, umiditate și temperatură.
Una dintre cele mai surprinzătoare schimbări în cazul lui ZenBook S13 ține de aspectul său vizual. Laptopul vine cu temă trendy, o nuanță total nouă, intitulată Utopia Blue. Albastrul argintiu îl scoate subtil în evidență, în timp ce culoarea mai pală reliefează semnătura Zen sub forma cercurilor concentrice de pe capac. Utopia Blue echilibrează accentele Rose Gold și marginile tăiate cu precizie, conferind o notă suplimentară de eleganță.
Conectivitate convenabilă
În ciuda dimensiunilor compacte, nimic nu pare înghesuit la ZenBook S13. Tastatura iluminată se întinde pe aproape toată lățimea laptopului, iar în ciuda designului ultrasubțire, cursa tastelor este de 1,4 mm, puțin mai lungă comparativ cu modelul predecesor. Touchpadul este spațios și integrează un cititor de amprente, ce permite autentificarea rapidă și convenabilă via Windows Hello.
Fără a face compromisuri în privința conexiunilor, ZenBook S13 oferă confortul unui port standard USB 3.1 Gen 2 Tip-A, disponibil pe una din laterale. O mulțime de laptopuri super-subțiri oferă doar porturi USB Tip-C (USB-C), ceea ce face ca această conexiune să pară acum o raritate, chiar dacă este extrem de utilă în conectarea perifericelor USB care nu au făcut încă saltul la mult mai modernul USB-C. În plus față de portul USB standard, ZenBook S13 are două porturi USB 3.1 Gen 2 Tip-C, prin care se atinge o lățime de bandă de până la 10Gbps5.
Oricare dintre aceste două porturi poate fi folosit pentru conectarea unui ecran extern sau pentru încărcarea bateriei. Acumulatorul de 50 Watti-oră este suficient de mare pentru a oferi o autonomie de până la 15 ore, iar la nevoie, încărcarea rapidă îl va repune rapid în funcțiune. Pe lângă porturile USB, laptopul dispune și de un conector audio combo de 3,5 mm, ce permite folosirea oricărui tip de căști cu microfon, iar un cititor de carduri MicroSD simplifică transferul rapid de fotografii și clipuri video de pe o varietate de dispozitive.
Pentru mai multe infromații despre ZenBook S13, vă invităm să vizitați https://www.asus.com/Laptops/ASUS-ZenBook-S13-UX392FN/ și să urmăriți acest video de prezentare:
Specificații ASUS ZenBook S13 (UX392)
ASUS ZenBook S13 (UX392)
Procesor Intel Core™ i7-8565U din generația a 8-a
Intel Core™ i5-8265U din generația a 8-a
Ecran 13.9″ LED-backlit IPS FHD (1920 x 1080) ecran lucios
Ramă subțire de 2.5mm pentru un raport ecran-corp de 97%
100% sRGB
Luminozitate de 400nits
Sistem de operare Microsoft Windows 10 Pro / Windows 10 Home
Grafică Până la NVIDIA GeForce™ MX150
Memorie Până la 16GB LPDDR3 2133MHz
Stocare Până la 1TB PCIe 3.0 x4 SSD
Conectivitate 802.11ac Wi-Fi / Bluetooth 5.0
Camera HD Webcam
Porturi I/O 2 x USB 3.1 Gen 2 Tip-C™ (10Gbps)
(suportă încărcare rapidă, transfer de date și extinderea ecranului)
1 x USB 3.1 Gen 2 Tip-A (10Gbps)
1 x microSD
1 x Audio combo jack
Audio 2 x difuzoare stereo de calitate cu tehnologie ASUS SonicMaster Premium și certificare Harman Kardon
Securitate Cititor de amprente integrat în touchpad
Baterie 50 Watti-oră, litiu-polimer
Adaptor alimentare Interfață: Tip-C
Ieșire: 20V, 3.25A, 65W
Intrare: 100 -240V AC, 50/60Hz universal
Dimensiuni 12,9 x 316 x 195 mm
Greutate aprox. 1,1 Kg
1La data de 7 ianuarie 2019, pe baza unei analize interne ASUS a piaței, care a comparat raportul ecran-corp și lățimea ramei laterale ZenBook S13 cu produsele concurente de la producători, inclusiv Acer, Apple, HP, Huawei, Lenovo, Microsoft și Samsung. Lățimea indicată de 2,5 mm a marginii laterale este distanța dintre marginea zonei de afișare neactivă a ecranului și marginea interioară a carcasei. Dacă lățimea carcasei este inclusă, lățimea ramei laterale este de 3,5 mm. Grosimea de 3,6 mm a ramei superioare nu include carcasa camerei: în zona camerei, lățimea ramei este de 5,9 mm. Măsurătoarea s-a făcut pe baza configurației cu ecran standard (nu anti-glare).
2Configurația pentru testul duratei de autonomie a bateriei: Intel Core i5-8265U, 8GB RAM, ecran FHD, 256GB PCIe SSD. Testele de baterie au fost desfășurate de ASUS în noiembrie 2018 folosind MobileMark® 2014 Office Productivity. Setările testului: Wi-Fi activat, luminozitatea ecranului la 150cd/m2. Durata de autonomie a bateriei depinde de configurația produsului, modul de folosire, condițiile de operare și setările managementului energetic. Durata de autonomie a bateriei se va diminua pe parcursul duratei de viață a bateriei.
3La data de 7 ianuarie 2019, pe baza unui analize interne ASUS a pieței laptopurilor pe criteriul următoarelor avantaje competitive: sistem de operare Windows sau OS X; grosime măsurată excluzând pisiorușele de cauciuc; procesor Intel Core; tastatură nedetașabilă.
4Dacă nu se specifică altfel, cifrele de performanță se referă la performanța teoretică. Performanța reală poate varia.
5Specificațiile, conținutul și disponibilitatea produselor pot fi modificate fără notificare și pot diferi de la o țară la alta. Performanța reală poate varia în funcție de aplicații, utilizare, mediu și alți factori. Specificațiile complete sunt disponibile la https://www.asus.com.