De ieri seară, Asociația Română de Relații Publice – ARRP are o nouă viziune ca urmare a schimbării componenței și structurii Consiliului său Director, a statutului si a regulamentului de organizare și funcționare.
“Sunt câteva zeci de mii de profesioniști care activează în domeniul relațiilor publice, care au interese și provocări comune în România de azi, iar ARRP și-a stabilit ca principal obiectiv să se plieze, prin programe sustenabile, pe aceste interese și provocări”, a declarat Gabriel Pâslaru, noul Președinte al asociației. “In aceste conditii, ne așteptăm să ajungem la peste 500 de membri în întreaga țară chiar îninte de sfârșitul anului, iar numărul lor să crească semnificativ în anii următori.”
Conform noului statut și noului regulament de organizare și funcționare, pot fi membri ARRP în egală măsură persoanele care activează în comunicare în domeniul privat sau instituțional, persoanele fizice autorizate și firmele de comunicare sau departamentele de comunicare din cadrul unor companii sau instituții. De asemenea, ARRP recunoaște categoria de membri simpatizanți, compusă atât din studenți la comunicare, cât și din persoane care nu lucrează direct în acest domeniu dar își doresc să fie mai aproape de ceea ce se petrece în comunicarea românească.
In urma alegerilor de ieri s-a format un nou Consiliu Director compus din cinci Vicepreședinți: Florentina Iusco, Lucian Mîndruță, Cătălin Hosu, Cristina Bălan și Camelia Spătaru. Actualul Secretar General este Andreea Pleșa, iar Comisia de Cenzori este compusa din Dana Seiciu si Marius Marcovici.
Juriul de Onoare al ARRP s-a extins de la trei, la cinci membri și este compus din Conf. Univ. Dr. Dumitru Borțun – Președinte, Corneliu Cojocaru, Conf. Univ. Dr. Răduț Bîlbîie, Mirela Nemțanu și Ileana Dănălache. Prin intermediul Juriului de Onoare, ARRP își propune să semnaleze și, cînd este cazul, să sancționeze încălcarea normelor etice ale profesiei, atât în interiorul asociației, cât și în exteriorul ei.