Peste 20.700 de cadre didactice – 8.5% din totalul profesorilor și învățătorilor din România – au intrat în comunitatea Edumi, dedicată dezvoltării continue a acestora
Peste 20.700 de cadre didactice s-au înscris la cursurile Asociației Europene a Profesioniştilor din Educaţie EDUMI, asociație ce are ca obiectiv livrarea de programe de dezvoltare profesională, de actualizare a cunoștințelor și metodelor de predare pentru învățători, profesori și facilitatori în educație. Numărul celor care au accesat programele EDUMI a crescut față de anul precedent cu 15%. În total, peste 70.000 de cadre didactice, specialiști în educație, părinți și elevi au beneficiat direct de proiectele desfășurate de EDUMI în cei patru ani de la înființare.
Înființată în 2020, Asociația EDUMI oferă cursuri, ateliere, evenimente dedicate învățătorilor și profesorilor din mediul preuniversitar, prin care beneficiarii își pot actualiza cunoștințele și metodele de predare. Webinariile live susținute de Asociație pe conturile de social media au avut în total aproximativ 500.000 de vizualizări, iar simpozioanele europene și internaționale au adunat peste 4500 de participanți din toată țara.
„Educația de calitate este fundamentul unei societăți prospere, iar noi fondatorii și membrii EDUMI, ne dedicăm să cultivăm acest lucru, respectând particularitățile culturale ale României și aliniindu-ne la standardele europene. Suntem mândri de progresele făcute și ne angajăm să continuăm dezvoltarea de programe inovative care să sprijine atât profesorii cât și elevii”, a menționat prof. Irina Petcu, co-fondator și Președinte Asociația EDUMI.
Colaboratorii Asociației EDUMI au publicat peste 1300 de articole de specialitate în ultimii patru ani, materialele, care au primit cod ISBN, fiind concentrate pe adoptarea unei metodologii moderne de predare, care plasează elevul în centrul procesului de educație. Titluri precum Adaptarea blândă la grădiniță și școală, Bullying și cyberbullying, împreună pentru un mediu școlar sigur sau Profesor Creativ, pot fi accesate gratuit pe site-ul Edumi.ro.
Platforma online EdumiAcademy, unde profesioniștii în educație, dar și părinții pot accesa cursuri și ateliere de specialitate, a depășit 3600 de utilizatori înregistrați.
Proiect de educație digitală
În prezent, Asociația EDUMI derulează un proiect cu titlu Educație media digitală pentru tinerii din România, finanțat de Fondation Botnar din Elveția, coordonat de Centrul pentru Jurnalism Independent și implementat în parteneriat cu Ashoka România, E-Civis, EDUMI, Funky Citizens și Grupul PONT.
Proiectul se derulează în perioada septembrie 2023 – august 2026, iar EDUMI se va asigura că 160 de cadre didactice din învățământul primar vor avea acces la formare de lungă durată, instrumentele și resursele necesare pentru a dezvolta competențele de educație media digitală ale elevilor lor. De asemenea, în cadrul proiectului va fi dezvoltat și un set de resurse accesibile publicului larg.
EDUMI vizează extinderea amprentei educaționale în 2024
Pentru anul în curs, Asociația EDUMI își propune să ajungă cu programele desfășurate la 25.000 de cadre didactice înscrise în platformă și 600 membri cotizanți, o creștere de la cei 470 de membri actuali. De asemenea, reprezentanții asociației îți doresc să crească numărul părinților din comunitate, pentru a face echipă în educația copilului atât la școală, cât și acasă.
„Privind înapoi la drumul pe care l-am parcurs și înainte spre provocările ce ne așteaptă, suntem mai hotărâți ca niciodată să extindem impactul EDUMI. Prin facilitarea accesului la resurse de învățare moderne și comunități de practică, ne propunem să transformăm fiecare clasă într-un incubator de inovație și creativitate, pentru a asigura că fiecare elev are șansa la o educație de calitate, făcând în același timp echipă cu părinții”, a adăugat prof. Magda Cojocea, co-fondator și vicepreședinte Asociația EDUMI.