a uneia dintre cele mai vulnerabile categorii: copiii
Asociația de derulat proiectele “Dăruiește primul zâmbet” și ”10 eroi la Disneyland”
Anul 2015 a reprezentat pentru Asociatia Dăruiește Aripi demararea a două proiecte de mare impact, Dăruiește Primul Zâmbet și 10 eroi la Disneyland. Acestea au venit ca răspuns al unor probleme cu adevărat stringente cu care se confruntă copiii din județul Constanța: dreptul la viață, la copilărie și la îngrijire specializată.
Aflat încă în derulare, proiectul “Dăruiește Primul Zâmbet” presupune reconstrucția și modernizarea secției de terapie intensivă nou-născuți și a compartimentului de prematuri din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța. Realizarea unui proiect de o asemenea anvergură are drept rezultate scăderea mortalității la nivelul Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța de la 8% la 4%, creșterea capacității locale de intervenție în caz de urgență prin training si schimb de experiență pentru un număr de 8 medici și 20 de asistente și consiliere și sprijin pentru un număr anual de 50 de mame pe an cu risc de abandon, cu statut socio-economic scăzut.
Pentru susținerea financiară a acestui proiect ce presupune un cost estimat de 1.000.000 euro, asociația a realizat de-a lungul întregului an campanii inedite de strângere de fonduri și demersuri în vederea susținerii dreptului la viață.
Împreună cu voluntarii organizației, Dăruiește Aripi a organizat concerte caritabile, ateliere de creație pentru copii bolnavi, a sărbătorit 1 Iunie alături cu micuții pacienți bolnavi de cancer din cadrul Centrului Medical FOCUS, a colectat cadouri pentru copiii bolnavi și defavorizați din școlile constănțene în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Constanța.
Mai mult, asociația a desfășurat campania de colectare a formularului 230, a participat la International Marathon Bucharest 2015, proiect prin intermediul căruia voluntarii au strâns donații online.
Un număr de 480 de pacienți au fost consiliați pentru găsirea altor opininii medicale în străinatate și obținerea drepturilor prin care să le fie plătite aceste tratamente de către stat (Formularul S2 al CAS și Ordinul 50 al Ministerului Sănătății).
Tot în anul 2015 a fost deschisă colaborare cu un laborator de anatomopatologie din Ungaria, la recomandarea medicilor specialiști oncologi din Germania și Italia, unde sunt trimise probe de țesut în vederea obținerii unei a doua opinii, unui diagnostic real și în profunzime, acesta fiind primul pas câștigat în lupta acerbă cu cancerul.
Proiectul “10 Eroi la Disneyland” a îndeplinit cel mai mare vis pentru 10 dintre copiii bolnavi de cancer din Romania, pacienți ai Institutului Oncologic București, vis ce a insemnat distractie timp de 4 zile pe taramul Disney. Aceștia au fost însoțiți în călătorie de 4 voluntari, printre care și mediul onco-pediatru. Pentru copiii diagnosticați cu cancer, participarea într-un astfel de proiect înseamnă: confort psihic sporit, egalitate de șanse și capacitate de reintegrare.
“Anul 2015 a reprezentat pentru asociatia Dăruiește Aripi o serie de evenimente de succes ce ne-au adus mai aproape de îndeplinirea unui proiect extrem de important, o secție de terapie intensivă eficientă, care să poată produce schimbări imediate pentru copiii nascuti in conditii mai putin prielnice. A fost un an plin, un an de încercări și reușite, iar răsplata a venit odata cu rezultatele fiecarui caz.” a declarat Alina Vasea, fondator Dăruieşte Aripi.
Astfel, pentru Asociatia Dăruiește Aripi anul 2015 a însemnat:
· Campanii de strângere de fonduri prin intermediul desfasurarii evenimentelor
· 30 de voluntari activi și alți 70 ocazionali
· Peste 200 de copii bolnavi direct-beneficiari de cadouri, excursii, tratamente, medicamente, dorinte împlinite