Cu ocazia zilei internaționale a sclerozei multiple, Asociația APAN România vine cu o surpriză aparte și lansează pe data de 30 mai, primul episod din podcastul SMall Talks, despre scleroza multiplă și dedicat tuturor persoanelor diagnosticate, aparținătorilor, dar și oamenilor curioși.
Scleroza multiplă este o afecțiune neurodegenerativă a sistemului nervos central, în care sistemul imunitar atacă teaca de mielină. Potrivit celor mai recente date statistice, în lume sunt 2,8 milioane multiple de pacienți cu scleroză multiplă, dintre care peste un milion se află în Europa.
Diagnosticarea se realizează cel mai des la vârste cuprinse între 20-40 ani, confirmând încă o dată că scleroza multiplă este cea mai invalidantă afecțiune a adultului tânăr. Simptomele se manifestă diferit de la o persoană la alta, de la o zi la alta, motiv pentru care este numită “boala cu o mie de fețe”. Provocări în gestionarea diagnosticului apar aproape zilnic și au impact asupra familiei, vieții sociale sau la locul de muncă.
O dată la două săptămâni va apărea câte un nou episod, pe canalul de Youtube al asociației APAN Romania https://www.youtube.com/@apanromania, dar și pe Spotify, unde invitații vor fi fie specialiști din domeniul medical, fie persoane care vor vorbi despre terapiile integrative, abordări holistice și bineînțeles, persoane cu SM care au fost de acord să-și împărtășească povestea și care își doresc ca experiențele lor să vină în ajutorul celor care au nevoie.
Vă invităm pe data de 30 mai să-i cunoașteți pe realizatorii acestui podcast și poveștile lor și vă așteptăm de două ori pe lună, la câte o discuție relaxată despre subiecte care pot fi uneori inconfortabile, dar pe care considerăm că este necesar să le abordăm și ne dorim să oferim speranță și informare tuturor celor care ne vor asculta!
Această inițiativă este posibilă cu ajutorul sponsorilor Roche și Novartis, iar prin acest podcast curajos, APAN își dorește să ajungă la cât mai multă lume, să fie o voce pentru persoanele diagnosticate cu SM și să ajute la înțelegerea și acceptarea cât mai ușoară a diagnosticului.