Ascendia, companie ce furnizează soluții pentru educația digitală atât pentru piața locală, cât și pentru piețe din străinătate, a fost numită „Campion al dezvoltării durabile” pentru domeniul educație, în cadrul Galei Dezvoltării Durabile. Gala a avut loc pe 25 noiembrie și a fost organizată de Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă din cadrul Guvernului României, în parteneriat cu Asociația Întreprinderilor Mici și Mijlocii din Județul Covasna.
În cadrul Galei au fost prezentate organizațiile care au desfășurat în acest an proiecte sau inițiative prin intermediul cărora a fost demonstrată asumarea unei dezvoltări sănătoase, de termen lung pentru sfera socială din România. Aceste organizații au fost identificate de Departamentul Dezvoltării Durabile și prezentate în așa fel încât să devină modele ale dezvoltării durabile pentru instituții similare. Ascendia a fost premiată pentru realizarea platformei LIVRESQ, instrument educațional de tip colaborativ, pentru crearea de conținut digital interactiv.
Platforma este folosită în prezent de peste 11.000 de profesori și are cea mai mare bibliotecă de resurse educaționale create de cadre didactice din România și Republica Moldova, cu peste 4.700 de lecții digitale, din care 1.700 publice. Profesorii utilizează LIVRESQ pentru a realiza lecții interactive, iar numărul resurselor publicate este în continuă creștere, o parte fiind deja omologate de Ministerul Educației și Cercetării.
LIVRESQ este cel mai important produs creat până în prezent de Ascendia, prin intermediul căruia compania vine în sprijinul mediului educațional local și nu numai. Astfel, în special în contextul școlii de la distanță, instrumentul poate fi folosit de profesori fără ca aceștia să aibă nevoie de cunoștințe de programare. Mai mult, pachetele rezultate sunt conforme cu standardele de eLearning internaționale.
Ascendia vizează dezvoltarea editorului de lecții interactive LIVRESQ prin implementarea și consolidarea selecției de unelte pentru creatorii de conținut. Unul din pilonii importanți este posibilitatea de a adăuga asistenți virtuali pentru fiecare lecție.
Scopul evenimentului este acela de a premia pentru următorii 7 ani ONG-uri, școli, universități sau institute de cercetare, companii, instituții din sectorul public care au performanțe în domeniul dezvoltării durabile. Gala Dezvoltării Durabile face parte dintr-un program de informare și educare a publicului cu privire la cele 17 Obiective ale Dezvoltării Durabile (ODD), înscrise în Strategia Națională pentru Dezvoltare Durabilă a României – Agenda 2030, o strategie coordonată cu Uniunea Europeană și ONU.