Smaranda Nemethi, expune la SPAZIO EVENTI MONDATORI – in expozitia intitulata „ Possesso. Corpo e ossessioni”
Intr-o perioada in care relatiile dintre Romania si Italia sunt marcate de polemici politico-sociale fara precedent, o artista romanca a fost invitata sa-si expuna lucrarile in fata publicului italian. La Spazio Eventi Mondatori raspunzand invitatiei organizatorului expozitiei „Possesso. Corpo e ossessioni”, artista expune 3 lucrari in cadrul unui eveniment cu ampla deschidere internationala.
Smaranda Nemethi, artist plastic si art director, a reusit sa atraga atentia cunoscatorilor de arta de peste hotare, in urma unui adevarat turneu expozitional aflat sub semnul „comunicarii”. Opera artistei s-a evidentiat in panorama artei contemporane si drept urmare, prima expozitie personala din cadrul U.A.P.R. fiind vernisata la Galeria Artis – Bucuresti de catre distinsul profesor Constantin Prut si de catre maestrul Vasile Pop Negresteanu. Remarcate prin tema si compozitie, lucrarile din aceasta prima expozitie au fost expuse ulterior, la invitatia Galeriei G.Sciortino, la Monreale, si mai tarziu la Palermo, Italia.
Subiectul seducator al operelor artistei nu a trecut neobservat nici in fata directorului artistic Roberto Ronca , curatorul cunoscutului Spazio Eventi Mondatori. Raspunzand invitatiei acestuia, astazi, tripticul „Rime” apartinand artistei Smarandei Nemethi, se afla expus la Venetia in cadrul evenimentul cu caracter erotic „Possesso. Corpo e ossessioni”, care a fost declarat deschis in prezenta controversatului regizor italian Tinto Brass, a carui portofoliu cuprinde pelicule precum: Cosi fan tutte, Paprika, Monella s.a.m.d. Conform relatarii directorului artistic Roberto Ronca, maestrul Tinto Brass a apreciat opera Smarandei Nemethi, ca fiind de mare succes. Expozitia a fost deschisa in data de 19 iulie si va ramane deschisa publicului pana pe 24 august a.c.
Evenimentul propune reprezentarea plastica a unor impulsuri reprimate in viata de zi cu zi. Fara a aluneca insa inspre vulgaritate subiectul reprezinta o provocare deschisa atat artistilor cat si publicului, prin analiza si psihanaliza insului dincolo de orice tabu, la modul cel mai indiscret, fara false pudori.
{mosloadposition user10}