Revista Arte și Meserii revine în forță în 2017 și anunță lansarea celui de-al 14 număr printr-o petrecere la Expirat Halele Carol în 5 februarie, de la ora 19:00. Evenimentul va reuni atât artiștii ale căror povești au fost „meșterite” în noul număr, cât și artiștii și prietenii revistei câștigați pe parcursul primelor 13 numere.
Artiști prezentați în materiale ample în această ediție susțin un concert în cadrul petrecerii. Max Paul Maria, un artist folk bine cunoscut pe scena berlineză, vine pentru prima dată în România. Va cânta piese din noul său album, Figurines, lansat în octombrie anul trecut.
Ceilalți muzicieni vin de mai aproape, din Timișoara. Melting Dice este un proiect muzical relativ recent, înființat în 2014, care combină rock-ul alternativ cu influentele grunge, iar energia lor pe scenă nu lasă pe nimeni indiferent. Pe parcursul concertelor cei de la Aural Eye vor proiecta captivante visuals.
În decorul rece al Halelor va fi montată și o expoziție cu imagini pline de căldură ale fotografei Felicia Simion. De after-party se îngrijesc Nipple’s Delight, un duo de DJ care își propune să provoace publicul.
„Răsfoind revista, vei găsi mai mult de douăzeci de povești ale unor oameni care își petrec zilele sărind în gol, doar ca să se lase prinși de partenerii de scenă ori filmare, de spectator ori de cititor. Prin tot ce facem la Arte și Meserii, nu vrem decât să hrănim și mai mult acest schimb. Dacă încă facem asta, ca proiect de voluntariat care parazitează viețile deja agitate ale celor din echipă, e fiindcă undeva, în adâncul nostru, știm că găsești de fiecare dată în poveștile și interviurile din revistă ceva valoros: un alt mod de a înțelege arta și cultura, prin vocile, angoasele și tulburările creatoare ale artiștilor despre care scriem.”, spune Alexandra Nistoroiu, redactorul-șef al revistei Arte și Meserii.
Petrecerea meseriașă va avea loc duminică, 5 februarie, în Expirat, de la ora 19:00. Intrarea este 20 lei și include și revista. Event-ul de Facebook e de găsit aici.
Invitați speciali la evenimentul de lansare
Max Paul Maria a început să devină o prezență recurentă în barurile din Berlin în 2009. A concertat singur, doar cu chitara lui dar și împreună cu trupe punk sau hardcore. Interpretarea lui pentru melodia lui Dylan „Don’t think twice it’s alright” a cucerit publicul berlinez și l-a poziționat ca un artist care se deschide complet publicului. În 2013 și-a lansat primul album, Miles & Gallons, scris și înregistrat în cea mai mare parte în timpul „autoexilului” său în Lisabona, iar în octombrie anul trecut a lansat cel de-al doilea album, Figurines. Vine pentru prima dată în România, special pentru lansarea Arte și Meserii, după ce ne-a acordat un interviu pentru numărul 14.
O apariție recentă pe scena timișoreană, Melting Dice debutează live în toamna anului 2014. În 2015, trupa a urcat pe scene din toată țara, la festivaluri precum Rocker’s Challenge, Padina Fest, La Dâmburi, West Bike Week sau la semifinala GBOB România, având de asemenea și câteva concerte la evenimente din Timișoara (La Căpițe, Club Daos) și București. Iată-i în 2017 debutând în Arte și Meserii. Unii îi spun rock alternativ, alții grunge, însă mai important decât genul este faptul că live-urile lor nu te pot lăsa indiferent.
Felicia Simion a început să fotografieze la 13 ani. La doar 18 ani, a fost finalistă la Premiul Sony World Awards, categoria Youth. Fotografiile sale – iniţial cu accente suprarealiste puternice – au glisat în timp către fotojurnalism, fiind în prezent bine apreciate atât în ţară, cât şi în afara ei. Seriile sale preferate se axează acum pe mediul rural, având deja la activ mai multe expoziţii pe această temă, cum sunt „Terenul de joacă” sau „Villages, visages”.
Nipple’s Delight e o entitate concepută în Bucureștiul anului 2015, de doi DJ vechi, în jurul unui teanc de piese cu origini suspecte.
Aural Eye este un studio de video mapping · interactive installations · digital art · live visuals · 3D stuff, înființat în 2015. Sugar, spice and everything nice!
Despre revista Arte și Meserii
Revista Arte & Meserii este un proiect editorial independent menit să susțină artiștii tineri care au ceva de spus, indiferent de mediul în care aleg să se exprime, și inițiativele culturale create de ei sau în jurul lor.
Revista este inițiată și coordonată de Asociația Paspartu, o asociație culturală care urmărește să faciliteze accesul la cultură al publicului larg, dar și o pârghie de comunicare pentru artiști din toate domeniile.