Natura și arta au fost întotdeauna cele mai facile mijloace de a te elibera din monotonia cotidiană. Noua expoziție invită iubitorii de frumos să evadeze fie prin imaginație într-o lume a enigmelor și a simbolurilor, cum este cea surprinsă în Licitația de Orientalism, fie prin transformarea propriului colț de natură într-un spațiu decupat din grădinile luxuriante ale începutului de secol XX. Licitația de Sculptură și Mobilier de grădină este o sursă de inspirație pentru toți cei care își doresc să aducă o parte din interbelicul boem în propria curte.
De la șezlonguri, garnituri de grădină bogat decorate, jardiniere sau cache-pot-uri, la vase decorative sau la sculpturi de exterior, expoziția Licitației de Sculptură și Mobilier de grădină își propune să inspire publicul în amenajarea creativă a spațiului deschis.
Pentru cei care așteaptă cu nerăbdare vara, expoziția propune un ansamblu de șezlonguri, cu brațele și spătarul reglabil, de la începutul sec. XX (preț de pornire: 400 euro) sau un salon de grădină format din masă cu patru scaune, perioada interbelică (preț de pornire: 450 euro) sau o băncuță de grădină, decorată cu buchete de flori și ghirlande stilizate, începutul sec. XX (preț de pornire: 250 euro).
Iubitorii de aranjamente florale vor avea la dispoziție o gamă variată de jardiniere, dintre care amintim: pereche de jardiniere din piatră decorate cu ghirlande de trandafiri, începutul sec. XX (preț de pornire: 360 euro), pereche de cache-pot-uri, decorate cu scut heraldic și mascaroni, cca. 1930 (preț de pornire: 180 euro), pereche de jardiniere de perete, cca. 1950 (preț de pornire: 130 euro).
Nici ineditul nu este exclus din expoziție întrucât publicul poate admira o Pompă de grădină, cu roată, splendid manufacturată de atelierul Garvens din Austria (preț de pornire: 450 euro) sau un Lampadar Muller Frères (în maniera profesorului lor Emile Gallé), pentru verandă, decorat cu buchete de trandafiri, începutul sec. XX (preț de pornire: 1.500 euro).
În ceea ce privește secțiunea de Sculptură, cea mai valoroasă este "Fântâna vieții" semnată de artista americană Susanne Vertel (valoare estimativă: 6.000 – 9.000 euro), urmată de lucrările "Prima lecție" de Mathurin Moreau (valoare estimativă: 1.500 – 2.500 euro) și "Arlechin" de Ion Pârvan (valoare estimativă: 1.400 – 2.400 euro).
Expoziția poate fi vizitată în perioada 22 – 28 aprilie la Palatul Cesianu-Racoviță. Licitația de Orientalism și Licitația de Sculptură și Mobilier de grădină vor avea loc marți, 29 aprilie, la Athénée Palace Hilton București, de la ora 19:30.