Cu toții iubim vremea bună și ne bucurăm de zilele însorite și de căldura verii care ne permit să petrecem mai mult timp afară. Salutăm sosirea verii nu doar pentru că ne aduce vacanțe binemeritate, ci și pentru că organismul nostru are nevoie de lumina solară.
Expunerea la soare este benefică pentru organism, deoarece susține buna funcționare a sistemului imunitar și este esențială pentru sinteza vitaminei D, absorbția calciului și a fosforului și fixarea acestora în oase. Buna dispoziție oferită de zilele însorite se datorează parțial și faptului că lumina solară combate stările depresive și poate că din acest motiv uneori nu ne mai săturăm să stăm la soare.
Expunerea prelungită sau lipsită de mijloace de protecție împotriva razelor UV poate avea însă efecte nedorite mai rapid decât ne-am aștepta, unele chiar imediate, precum arsurile solare. Soarele emite trei tipuri de radiații UV – UVA, UVB și UVC. Razele ultraviolete de tip A (UVA) reprezintă peste 90% din radiația solară și pot pătrunde profund în piele, provocând deteriorarea țesutului cutanat. Razele ultraviolete de tip B (UVB) pot pătrunde doar în stratul superior al pielii însă și ele pot provoca efecte nocive. Atunci când pielea este expusă la o cantitate de radiații utraviolete care depășește capacitatea organismului de a produce melanină, apar arsurile solare. Iar cei mai mulți dintre noi nu producem suficientă melanină pentru a ne proteja în fața expunerii la soarele de peste zi, mai ales atunci când petrecem mult timp afarăDacă ne expunem fără protecție adecvată într-una din zilele marcate de un indice UV mare, chiar și 15 minute petrecute sub soarele puternic sunt suficiente pentru ca pielea să fie afectată.
Arsura solară se manifestă sub forma unei reacții inflamatorii, pielea se înroșește, devine dureroasă și este fierbinte la atingere, iar primele semne pot să apară chiar la patru ore după expunerea la soare și se agravează în următoarele 24-36 de ore. De regulă, efectele arsurilor solare sunt subestimate, deoarece dispar după câteva zile, dar pot avea efecte negative în timp, motiv pentru care este foarte important să le tratezi corect încă de la primele semne, cu ajutorul Raniseptol® Arsuri.
Raniseptol® Arsuri contribuie la regenerarea tisulară și are acțiune antiinflamatorie și calmantă. Acest efect benefic se datorează conținutului ridicat de 10% pantenol. Acesta este absorbit rapid în piele, transformându-se în acid pantotenic (vitamina B5). Creșterea concentrației acestui acid la nivelul pielii determină activarea metabolismului în celulele epidermei, în țesutul subcutanat și în membranele mucoase, și ajută la stimularea producției de colagen și la accelerarea formării de noi celule în schimbul celulelor deteriorate.
Datorită rolului pantenonului în calmarea pielii afectate de iritații sau arsuri, favorizarea vindecării leziunilor și menținerea hidratării pielii, Raniseptol® Arsuri este de nelipsit din bagajul tău de weekend sau de vacanță. Vara aceasta protejează-te corect de expunerea la razele UV precum și de efectele imediate ale acestora, cu Raniseptol® Arsuri, care îți va îngriji și calma pielea iritată și înroșită, menținându-i structura normală atât de necesară sănătății organismului nostru.
Gama Raniseptol® este disponibilă în farmacii și în magazinul online: https://magazin.rubricadesanatate.ro/raniseptol/toate-produsele.html.