Acordurile de la Stockholm şi impactul lor, industria de relaţii publice din România, etica şi profesionalismul sunt câteva dintre subiectele abordate
Asociaţia Română a Profesioniștilor în Relaţii Publice (ARRP) aniversează 15 ani de existenţă, prilej cu care organizează vineri, 29 octombrie 2010, Conferinţa Naţională de Relaţii Publice.
În cadrul evenimentului, dl.Toni Muzi Falconi va prezenta Acordurile de la Stockholm, un manifest al relaţiilor publice în societatea globală de astăzi. The Global Alliance for Public Relations and Communication Management, organizaţia umbrelă care reuneşte asociaţiile profesionale de relaţii publice din întreaga lume, a aprobat Acordurile de la Stockholm în cadrul 2010 World Public Relations Forum (WPRF 2010). Asociaţia Română de Relaţii Publice, membră a Global Alliance, a contribuit la realizarea Acordurilor de la Stockholm, participând la sesiunile de lucru din februarie şi martie 2010.
“Acordurile de la Stockholm nu sunt doar o piatră de temelie în ceea ce priveşte dezvoltarea profesiei de relaţii publice la nivel global, dar şi un apel către organizaţiile de pretutindeni să folosească relaţiile publice pentru a-şi îmbunătăţi parteneriatele şi reputaţia şi pentru a obţine succes pe termen lung”, consideră John Paluszek, preşedinte Global Alliance.
Specialiştii în relaţii publice care participă la Conferinţă vor putea afla care va fi impactul acestor Acorduri şi asupra industriei de PR din România şi cum le pot susţine.
Dl.Toni Muzi Falconi este consultant senior la Methodos spa, firmă de consultanţă italiană în managementul schimbării. A fost preşedinte al Ferpi, Federaţia Italiană de Relaţii Publice. A deţinut funcţia de preşedinte fondator al Global Alliance for Public Relations and Communication Management, în acest moment fiind consilier special al preşedintelui, şi s-a implicat în organizarea unor importante evenimente de PR la nivel internaţional. A fost distins cu premiul Honorary Fellowship de la The Chartered Institute of Public Relations, iar în iunie 2005 a primit Medalia Alan Campbell Johnson pentru contribuţia deosebită la dezvoltarea relaţiilor publice internaţionale. Are o vastă actvitate academică şi editorială.
Dna.Sue Wolstenholme va vorbi în cadrul Conferinţei despre etica şi profesionalismul relaţiilor publice în "age of trust". Este preşedinte al Comitetului de Dezvoltare Profesională şi membră a boardului Chartered Institute for Public Relations (CIPR). Conduce firma Ashley PR and Events de 12 ani şi a fost preşedinte al EUPRERA în 2008 şi 2009. Este Chartered Practitioner cu peste 20 de ani de experienţă şi conducător de doctorat. Ariile ei de expertiză sunt: managementuI problemelor, CSR, sponsorizări, training, campanii, managementul crizelor, NHS, cercetare, lobbying, training media, managementul evenimentelor.
Conferinţa Naţională de Relaţii Publice va avea loc la Facultatea de Litere, Universitatea București, Amfiteatrul Odobescu, Str. Edgar Quinet, nr. 5-7, Sector 1, Bucureşti. Taxa de participare este de 100 RON. Membrii ARRP care au plătit cotizaţia de membru pe 2010 beneficiază de 50% reducere. Mai multe informaţii despre eveniment şi modalitatea de a participa găsiţi la //arrp.ro/conferinta/.