Conceptul de casă inteligentă a devenit o tendință tot mai prezentă în ultimii ani și în România. Dorința de a controla de la distanță, prin intermediul telefonului, gradul de confort din locuințe îi determină pe români să aleagă echipamente pentru casă care le permit să facă acest lucru. Ariston Thermo România, liderul pieței de centrale termice și boilere electrice, mizează pe o creștere accelerată în următorul an a achizițiilor de centralele termice care pot fi controlate de la distanță.
Sistemul Ariston NET, prin care centrala termică poate fi controlată de la distanță, a fost lansat pe plan local în urmă cu doi ani, fiind compatibil cu toate modelele de echipamente de încălzire Ariston fabricate după anul 2013. În plus, în 2017 a fost lansată și centrala Alteas ONE, produsul de top al gamei ONE, care este echipată în mod standard cu dispozitivul Cube și modulul de conectare la internet.
„Deoarece toate activitățile cotidiene ne solicită foarte mult timp, este previzibil că echipamentele care ne înconjoară vor fi dotate constant cu îmbunătățiri tehnologice, cu scopul de a ne conferi un plus de confort în fiecare zi. Așadar, pentru a veni în întâmpinarea tuturor nevoilor clienților noștri, Ariston continuă să-și upgradeze constant produsele și funcțiile, inclusiv la nivelul aplicației Ariston NET”, a declarat Cătălin Drăguleanu, Country Manager Ariston Thermo România.
Noile dispozitive și funcții integrate în Ariston NET optimizează funcționarea echipamentului în raport cu preferințele și programul utilizatorului. Programarea orară, controlul temperaturii, raportul de consum lunar sau notificările sunt părți componente ale tehnologiei, create cu scopul de a aduce un plus de confort clientului și de a permite scăderea costurilor de utilizare și întreținere cu până la 25%. Totodată, anul acesta, aplicația Ariston NET este îmbunătățită cu un nou dispozitiv, Cube S NET, ce poate prelua starea vremii direct de pe internet, pentru a adapta temperatura interioară la valori optime.
Ariston NET permite încălzirea locuinței de la distanță și pregătirea apei calde menajere în momentul ales de utilizator, singura condiție fiind o conexiune wireless la internet a device-ului pe care este instalată aplicația. De asemenea, cu ajutorul aplicației se poate dezvolta un sistem de încălzire care să gestioneze controlul temperaturii din casă de până la 6 zone diferite și, totodată, pot fi controlate sistemele de încălzire și producere a apei calde menajere din mai multe locații.