regizat de Eugen Jebeleanu,un proiect româno-franco-german
ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București organizează în zilele de joi, 26 aprilie și vineri, 27 aprilie 2018, un casting în vederea realizării unui proiect româno-franco-german, a cărui premieră va avea loc în luna mai 2019. Se caută doi actori și două actrițe din București, indiferent de vârstă, care să îndeplinească următoarele două condiții: să poată juca în limba franceză, opțional și în limba germană și să existe disponibilitate pentru un angajament pe termen lung.
Persoanele interesate sunt rugate să trimită un CV însoțit de un showreel, fotografii și o scrisoare de intenție scurtă, în vederea participării la acest proiect.
Candidaturile sunt așteptate pe adresa de mail a companiei – ciedesogres@gmail.com, până miercuri, 25 aprilie inclusiv.
Itinerariu este un proiect de teatru susținut de Institutul Francez și Institutul Cutural Român în cadrul sezonului România – Franța 2019, co-produs de ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București, pe un text scris de Yann Verburgh, în regia lui Eugen Jebeleanu. Scenografia este semnată de Velica Panduru, iar compoziția muzicală aparține lui Rémi Billardon.
Echipa de actori este alcătuită din actori francezi ai Compagnie des Ogres, actori români și un actor german. Spectacolul tratează tema construcției identitare individuale în raport cu Europa de azi și trecutul său, și se va juca în trei limbi: română, franceză și germană.
Calendarul previzional al repetițiilor este următorul: 29 octombrie – 4 noiembrie 2018, 18 februarie – 8 martie 2019, o săptămână pe parcursul lunii martie 2019, în perioada 15 aprilie – 5 mai 2019, plus o săptămână în cursul luii mai, pentru premiera franceză, cu posibilitatea de a se modifica pe parcurs.
Spectacolul se va repeta și juca în Franța, România și Germania, pentru cel puțin două stagiuni 2018/2019 și 2019/2020.
Eugen Jebeleanu este regizor și dramaturg român care își desfășoară activitatea în România, Franța și Germania. În 2010, împreună cu dramaturgul francez Yann Verburgh creează Compania 28 și realizează numeroase spectacole, precum: Ficțiuni mici de România, Dontcrybaby, RETOX – România este țara occidental xeroxată, Hotel și Ea e baiat bun. În anul 2015, Eugen Jebeleanu este invitat de Teatrul Gong din Sibiu să realizeze spectacolul Alice de Yann Verburgh, iar în 2016 și 2017 regizează două spectacole, 20 Noiembrie de Lars Noren și Familii, text propriu, la Teatrul Național Radu Stanca din Sibiu. În 2017, creează în Germania, la Teatrul Național din Stuttgart, Țapul de R.W.Fassbinder și în Franța, la Theatre Ouvert – Centrul Dramatic Național din Paris, Căpcăuni de Yann Verburgh.
În 2018, regizează la Centrul Dramatic Național din Valencia, Digital Natives de Yann Verburgh și la Teatrul Național Radu Stanca din Sibiu, Vedere de pe pod de Arthur Miller. Tot în acest an pregătește un spectacol la Teatrul Tineretului din Piatra Neamț, pe un text de Elise Wilk, un proiect de operă contemporană pentru Opera din Avignon și un nou spectacol la Stuttgart.