- Unul dintre cele patru contracte încheiate constă în furnizarea de produse, echipamente şi servicii profesionale şi are o valoare de aproximativ 24 de milioane de lei (4,8 milioane de euro). Celelalte trei presupun furnizarea, implementarea şi gestionarea unor centre de date şi soluţii complexe de securitate.
- Arctic Stream implementează toate aceste proiecte cu ajutorul unei echipe extinse, care s-a dublat în ultimele luni, ajungând la 20 de angajaţi și colaboratori, conform strategiei anunțate odată cu listarea la Bursa de Valori Bucureşti.
- Compania preconizează o creştere de aproximativ 40% a cifrei de afaceri până la sfârșitul anului curent, faţă de estimarea iniţială de 33,2 milioane RON (6,6 milioane de euro), anunţată în documentul de ofertă pentru plasamentul privat de acţiuni.
Arctic Stream, companie cu capital integral românesc, furnizor de servicii în domeniul tehnologiilor și echipamentelor de comunicații, listată la Bursa de Valori București sub simbolul AST, a semnat contracte în valoare de 40,9 milioane de lei (8,1 milioane de euro) în ultimele 5 luni, suma fiind de peste 3 ori mai mare decât cifra de afaceri a companiei înregistrată în primul semestru al acestui an.
Luna aceasta, compania tocmai a semnat un nou contract semnificativ în valoare de 5 milioane de lei (1 milion de euro). Acesta presupune implementarea unui sistem complex de securitate cibernetică pentru asigurarea protecţiei la perimetrul rețelei prin componente specializate, dezvoltarea unor funcții avansate de detecție a ameninţărilor cibernetice și obținerea vizibilității asupra evenimentelor potențial periculoase.
La sfârșitul lui octombrie, Arctic Stream a încheiat un alt contract important, în valoare de 6,4 milioane de lei (1,3 milioane de euro), în cadrul căruia va asigura servicii de management al centrelor de date şi cablare structurată, infrastructură şi implementarea unei soluţii de Software Defined Data Center.
De asemenea, un alt contract, în valoare de aproximativ 5,4 milioane de lei (1,1 milioane de euro), a fost semnat de companie în august. Acesta constă în furnizarea de infrastructură de tip enterprise pentru centre de date şi prestarea de servicii profesionale de implementare şi suport, cu accent pe dezvoltarea centrelor de date.
Ca urmare a înregistrării unor rezultate excelente în zona serviciilor de Data Center, Arctic Stream a primit din partea producătorului Cisco Systems, certificarea “Advanced Data Center Architecture Specialization”. Capabilităţile tehnice ale echipei împreună cu îndeplinirea unor criterii de cunoaștere a tehnologiei și de performanţă au condus Arctic Stream la obţinerea acestei distincţii.
„Mă bucur că am reuşit nu doar să implementăm planurile noastre de dezvoltare, ci chiar să depăşim consistent estimarea cifrei de afaceri pentru anul acesta, anunţată iniţial în memorandumul de listare depus la BVB. Avem o echipă extinsă de experţi de top, cu ajutorul cărora vom dezvolta toate aceste proiecte şi vom asigura servicii şi soluţii la cele mai înalte standarde pentru companiile cu care lucrăm. Distincţia primită recent din partea Cisco Systems vine să întărească poziţia noastră în raport cu direcția de dezvoltare a companiei în zona managementului centrelor de date și ne oferă capabilități crescute în implementarea unor proiecte complexe, așa cum sunt cele pentru care am încheiat contracte, în ultimele luni”, a declarat Dragoş Diaconu, CEO al Arctic Stream.
Toate cele patru contracte se încadrează în direcția de dezvoltare a companiei în zonele de gestionare a centrelor de date şi securitate (Data Center şi CyberSecurity), furnizare de produse şi echipamente, segmente de business în care expertiza Arctic Stream s-a dovedit a fi la cel mai înalt nivel și se bucură de recunoaștere în piață. De asemenea, se află în acord cu strategia de business anunţată investitorilor, înaintea plasamentului privat de acțiuni (iunie 2021).
Pentru implementarea tuturor acestor proiecte, Arctic Stream şi-a dublat numărul de angajaţi în cea de-a doua parte a acestui an, ajungând la 20 de specialişti de top şi colaboratori. Totodată, pentru gestionarea optimă a noilor proiecte şi a extinderii echipei, compania s-a mutat într-un nou sediu, care îndeplinește cele mai recente standarde pentru securitatea muncii în contextul pandemiei COVID-19. Aceasta presupune un spațiu mai mare alocat fiecărui angajat, pentru a reduce la minimum riscurile de sănătate atunci când activitatea se desfășoară la birou.
Din perspectiva eficienței operaționale, mutarea într-un nou sediu s-a dovedit utilă prin reducerea costurilor unitare per angajat, date fiind evoluțiile recente pe piața chiriilor pentru spații de birouri.