Monsanto se implică activ în mediul social din România, identificând cele mai bune soluţii pentru o agricultură durabilă şi responsabilă. Astfel, pe lângă activităţile de producere, prelucrare şi comercializare a produselor de înaltă performanţă oferite fermierilor parteneri, un alt domeniu de interes este dezvoltarea şi susţinerea societăţii civile.
În săptămâna 6-10 aprilie, denumită de sistemul de învăţământ “Săptămâna altfel”, elevii claselor a VIII-a ai Şcolii Gimnaziale Sineşti au fost găzduiţi de Monsanto la staţia de procesare şi prelucrare a seminţelor de la Sineşti. Aici au fost familiarizaţi cu procesul de producţie a seminţelor, de la obţinere până la însăcuire şi au avut ocazia de a se întâlni cu angajaţii firmei, care le-au explicat pas cu pas despre etapele procesării hibrizilor de porumb: depănuşare/ sortare, uscare, batozare, stocare, calibrare, aplicarea tratamentului la sămânţă, însăcuire şi livrare.
„Pe lângă activitatea de zi cu zi de a produce şi prelucra hibrizii convenţionali de porumb, ne implicăm şi în sprijinirea dezvoltării comunităţilor locale, unde noi ne desfăsurăm activitatea. Pornind de la această idee, credem că este binevenită, la orice vârstă, o vizită la Sineşti pentru a înţelege mai bine procesarea şi prelucrarea seminţelor de porumb. Copiii şcolii de la Sineşti s-au dovedit a fi foarte deschişi şi curioşi şi suntem bucuroşi că am reuşit să le transformăm o zi de şcoală obişnuită într-una într-adevăr altfel.”, afirmă Marin Manica, Director al Staţiei de Procesare şi Prelucrare Monsanto România.
”În urma vizitei la compania Monsanto, elevii şcolii Sineşti au fost profund impresionaţi, aflând importanţa activităţii acesteia pentru agricultura din ţara noastră şi din lumea întreagă. În sufletul lor a luat naştere un puternic sentiment de mândrie că o asemenea companie îşi are sediul pe raza comunei lor natale şi că într-o zi vor putea face şi ei parte din familia Monsanto.”, afirmă Gabriela Untariu, Director Şcoala Gimnazială Sineşti.
Monsanto România dedică luna aprilie copiilor, elevilor şi studenţilor în scopul învăţării în mod practic a procesului de producere a seminţelor de porumb. Astfel, în data de 17 aprilie, alţi 30 de copii cu vârste între 5 şi 14 ani, împreună cu părinţii lor, angajaţi ai firmei Monsanto, au avut ocazia de a întelege activitatea profesională a părinţilor. Mai mult, Monsanto se implică activ şi în mediul academic din România, motiv pentru care, în perioada 27-28 aprilie, un grup de 140 de studenţi din anul III al Facultăţii de Agricultură din cadrul USAMV vor avea posibilitatea de a vizita cea mai modernă staţie de procesare a seminţelor a companiei Monsanto din Europa.