{mosimage}din Romania
Campania umanitară “Salvăm un profesor, salvăm generaţii !”
Marţi, 25 septembrie, ora 18.00, a avut loc la Facultatea de Litere, Reuniunea de sprijin şi de suport pentru doamna profesoară Adela Rogojinaru, eveniment ce marchează un moment important în campania umanitară desfăşurată de Universitatea din Bucureşti, Salvăm un profesor, salvăm generaţii! La 20 de zile de la debutul campaniei umanitare pentru doamna profesoară Adela Rogojinaru, Universitatea din Bucureşti a adresat invitaţia mediului profesional de relaţii publice şi publicitate de a sprijini financiar tratamentul şi spitalizarea doamnei profesoare. Au răspuns pozitiv apelului Universităţii din Bucureşti studenţi, absolvenţi, dar mai ales, reprezentanţi ai marilor agenţii de relaţii publice şi publicitate din România.
Prezidată de prof. dr. Liviu Papadima, prorector relaţii internaţionale şi comunicare instituţională, drd. Alina Dolea, vice-preşedinte pentru educaţie şi instituţii publice, Asociaţia Română de Relaţii Publice (ARRP), lect. Dr. Oana Fotache, prodecan al Facultăţii de Litere, şi dr. Raluca Moise, coordonator Biroul de Relaţii Publice al Universităţii din Bucureşti, reuniunea a evidenţiat necesitatea de a oferi sprijin financiar şi simbolic unui profesor iubit, respectat şi apreciat de întreaga comunitate academică a Universităţii din Bucureşti, pentru un reputat specialist în relaţii publice şi pentru un profesionist care reprezintă România şi Universitatea din Bucureşti în cele mai înalte foruri de profil din lume.
Absolvenţii prezenţi la reuniune au întărit apelul către mediul profesional românesc de susţinere a campaniei demarate de Universitatea din Bucureşti, doamna profesoară Adela Rogojinaru reprezentând un model pedagogic, de moralitate şi profesionalism care le-a marcat în mod decisiv parcursul lor de studenţi, dar şi parcursul lor ulterior, de profesionişti în relaţii publice.
Doamna profesoară Ana-Maria Teodorescu a prezentat audienţei mesajul familiei care a mulţumit tuturor celor implicaţi în campania umanitară: „Datorită susţinerii voastre, morale şi financiare, Adela a început tratamentul şi sunt deja semne de îmbunătăţire a stării ei. Mulţumim tuturor sponsorilor şi persoanelor implicate, care au făcut efortul să contribuie atât prin încurajări atât de calde şi sincere pentru Adela, cât şi financiar, pentru tratamentul ei.”
Dovadă elocventă a aprecierii de care se bucură doamna Adela Rogojinaru la nivel internaţional a reprezentat-o mesajul din partea lui Dennis Wilcox, profesor emerit în relaţii publice la Şcoala de Jurnalism şi Comunicare de la Universitatea de Stat San Jose, autor a nenumărate studii în relaţii publice, traduse la nivel global, şi Doctor Honoris Causa al Universităţii din Bucureşti. „Acest mesaj este pentru colegii şi prietenii mei din Bucureşti. Am fost foarte trist să aflu de boala Adelei, deoarece este o persoană absolut remarcabilă, cu un sens atât de vibrant de viaţă şi entuziasm dovedit pentu profesia de specialist în relaţii publice şi comunicare de marketing. Am lucrat cu Adela timp de 4-5 ani şi consider că întotdeauna a fost o persoană foarte plăcută şi chiar un star şi mentor pentru studenţii săi din România pe care îi formează să devină profesionişti adevăraţi în relaţii publice şi comunicare de marketing. Fără Adela, cred că profesia ar suferi o pierdere imensă, datorită multiplelor sale contribuţii. Astfel, cred cu putere că întreaga comunitate profesională în comunicare din România ar trebui să o ajute în acest moment critic al sănătăţii sale. Cred acest lucru odată ce Adela a făcut atât de multe pentru profesioniştii în relaţii publice şi pentru dezvoltarea profesiei în sine, atât la nivel naţional, cât şi la nivel european, prin organizaţiile europene de relaţii publice. În toate aceste medii, Adela este respectată şi apreciată, aşa că trebuie ajutată în aceste momente. În acest moment, îi transmit Adelei toate urările mele de însănătoşire şi gândurile mele de apreciere, la fel şi tuturor prietenilor mei din Bucureşti, tuturor studenţilor care o cunosc şi o iubesc pe Adela, tuturor membrilor comunităţii academice şi profesioniştilor din România. Să sperăm tot ce este mai bun, să sperăm că entuziasmul şi energia Adelei vor continua să ne molipsească. Vă mulţumesc pentru oportunitatea de a vorbi despre Adela şi despre toată activitatea pe care ea a depus-o pentru noi toţi.”
Până la data de 25 septembrie 2012, suma donată este de 52.196 euro. Continuăm campania noastră prin apelul către specialiștii din domeniu, către mediul de afaceri, ca şi către toți cei care pot susține, cu orice contribuție financiară, tratamentul de chimioterapie, care are reale șanse de reușită, datorită citostaticului performant.
Doamna Adela Rogojinaru a fost diagnosticată cu cancer de piele cu metastaze, o boală care poate fi tratată printr-o intervenție agresivă cu Zelboraf. Tratamentul cu citostatice, recomandat în regim de urgență, este de ultimă oră și acordă 80% șanse ca tumora să se restrângă și durerile să se diminueze considerabil. Acest medicament nu este încă introdus pe lista medicamentelor compensate, fapt care conduce la un cost total al tratamentului și al spitalizării de 20.000 de euro pe lună. Tratamentul durează în jur de 6 luni, costul integral ajungând la suma de 120.000 de euro.
În speranţa că acest moment va fi susţinut de solidaritatea industriei de comunicare şi nu numai prin sprijinul financiar de care are mare nevoie pentru această şansă, pe care medicina i-o oferă, credem cu tărie că fiecare gest pe care dvs. îl veţi face va fi un pas în acest drum greu, dar plin de speranţă. Am pornit această campanie cu mult entuziasm şi încredere, dar bucuria de a ajuta profesorul, omul, specialistul Adela Rogojinaru va aduce peste generaţii semnul unei solide coeziuni că profesionalismul unei clase de specialişti nu se poate înfăptui decât prin unitatea mediului academic cu cel profesional pentru binele viitorilor comunicatori, al căror sentiment de apartenenţă la comunitatea din care fac parte să vibreze la tot ce este bun, drept şi corect.