pentru Samuel si Naomi Ciorap, inaintea primei participari romanesti in proba de inot la Jocurile Paralimpice de la Londra
Odată cu începerea numărătorii inverse pentru startul Jocurilor Paralimpice de la Londra, Naomi și Samuel Ciorap, cei doi frați care reprezintă pentru prima dată România în proba de înot, și antrenoarea lor, Emeșe Maniu, au plecat în Sierra Nevada, Spania, pentru a efectua un antrenament intens, în condiții similare unei competiții paralimpice.
Cei doi copii, ambii cu deficiențe de vedere, își efectuează antrenamentele la altitudine, o tehnică frecvent utilizată în sportul la nivel înalt, pentru îmbunătăţirea performanţelor atletice. Altitudinea recomandată pentru efectuarea de antrenamente este între 1.500 – 3.000 de metri, deoarece se poate depune un efort intens fără a afecta nivelul de performanță.
Deplasarea în Sierra Nevada este ultimul antrenament major pentru Naomi şi Samuel înainte de începerea competiţiei paralimpice. Pregătirile pentru marea provocare au fost posibile cu ajutorul campaniei "Hai România! Împreună putem învinge", lansată de Olympus Dairy Industry, alături de Comitetul Naţional Paralimpic, condus de Sally Wood-Lamont.
La baza acestei campanii se află o acțiune de colectare de fonduri pentru achiziționarea de echipament, asigurarea accesului la antrenamente și a prezenței echipei la Jocurile Paralimpice de la Londra, care se desfășoară în perioada 29 august – 9 septembrie. Astfel, pentru fiecare sticlă de lapte OLY vândută, Olympus va dona câte 10 bani echipei paralimpice de înot.
"Ne dorim foarte mult ca Naomi și Samuel să beneficieze de antrenamentul la altitudine, deoarece va ajuta puternic organismul lor să se pregătească pentru o competiție atât de solicitantă precum cea din cadrul Jocurilor Paralimpice. Ne bucurăm că am avut sprijinul necesar pentru a ne asigura că se întâmplă acest lucru”, a declarat Sally Wood-Lamont, preşedinte al Comitetului Naţional Paralimpic Român.
Centrul de antrenament din Sierra Nevada este extrem de bine echipat, oferă un program complex de antrenamente, forță, agilitate și nutriție corespunzătoare. Programul zilnic al lui Naomi şi Samuel este foarte bine organizat. De două ori pe zi, copiii efectuează două ore de antrenament la bazin, cu 30 de minute de stretching pentru fiecare. Între sesiunile de înot, se antrenează timp de o oră la sala de sport. Ziua se încheie cu jacuzzi şi masaje de relaxare a corpului, după antrenamentul greu din timpul zilei. "Ideea acestui program este ca Naomi şi Sami să efectueze exerciții la intensități ridicate, combinate cu exerciţii scurte şi sesiuni de recuperare", a declarat antrenoarea Emeșe Maniu.
"Este foarte important pentru un sportiv să profite la maximum de antrenamentul său. Noi credem că facilitățile de care copiii pot beneficia în cadrul centrului, precum şi liniştea împrejurimilor sunt exact lucrurile de care Naomi şi Samuel au nevoie înainte de Jocurile Paralimpice, concentrarea lor fiind foarte necesară în acest moment. Iar noi suntem bucuroși că i-am putut ajuta să ajungă acolo", a declarat Ilias Pliatsikas, Deputy Managing Director Olympus Dairy Industry.
Punând în centrul preocupărilor sale performanța, precum și grija față de persoanele cu deficienţe de vedere, Olympus a stabilit ca obiectiv major al acestei campanii creșterea nivelului de conștientizare cu privire la lucrurile de valoare pe care semenii noștri le înfăptuiesc, precum și la rezultatele excelente ale unei echipe paralimpice care merită pe deplin toată aprecierea noastră.
Ca și strategie, sub conceptul umbrelă "Light in the Dark", compania sprijină permanent persoanele cu deficienţe de vedere, fiind prima și singura companie de bunuri de larg consum din România care are un ambalaj special conceput pentru acestea: capacul inscripționat în alfabetul Braille.