· 11 structuri de economie socială au fost înfiinţate de către Asociaţia React în patru regiuni ale ţării (7 centre de producţie a conservelor din legume şi fructe şi 4 magazine care vor comercializa aceste produse)
· „Anotimpuri la borcan” susţine dezvoltarea sustenabilă a comunităţilor rurale din regiunile Bucureşti-Ilfov, Sud-Vest Oltenia, Sud-Muntenia şi Sud-Est
11 structuri de economie socială au fost înfiinţate de Asociaţia React, prin proiectul “Anotimpuri la borcan”, în judeţele Brăila, Constanța, Dâmboviţa, Dolj, Gorj, Ilfov, Prahova şi în Bucureşti. Acestea vor derula activităţi de producere şi de comercializare a conservelor din legume şi fructe.
Proiectul aduce atât beneficii economice zonelor de implementare cât şi noi oportunităţi de angajare pentru persoanele cu dificultăţi în integrarea sau reintegrarea pe piaţa muncii.
Prin înfiinţarea a 7 centre de producţie şi a 4 centre de valorificare, proiectul oferă o soluţie integrată la nevoia de dezvoltare sustenabilă a comunitățiilor locale. Astfel, legumele şi fructele produse în gospodăriile ţărăneşti şi transformate după reţete tradiţionale în conserve sunt vândute în magazinele înfiinţate în mediul urban.
„Acest proiect, prin impactul pe care îl va genera, vine să confirme, încă o dată, angajamentul Asociaţiei React de a contribui la dezvoltarea durabilă a comunităţilor în care ne desfăşurăm activitatea“, a declarat Anca Ştefan, Preşedinte Asociaţia React.
Structurile de economie socială vor oferi 54 de noi locuri de muncă dintre care 43 pentru persoane vulnerabile (femei dezavantajate socio-profesional, membri întreţinători ai familiilor cu mai mult de 2 copii, inclusiv familii monoparentale). Aceştia vor beneficia de formare profesională gratuită, urmând să fie calificaţi în meseria de lucrător în fabricarea conservelor din legume şi fructe sau în cea de lucrător comercial.
„Anotimpuri la borcan” este un proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Investeşte în Oameni!