ANIS, Asociația Patronală a Industriei de Software și Servicii, anunță calendarul cursurilor gratuite de tehnologie TechTalent Growth, proiect cu finanțare europeană. Cursurile vor fi susținute de formatori cu o vastă experiență în traininguri și cursuri IT.
Cursurile se vor desfășura online pe platforma LMS (Learning Management System) din cadrul proiectului și vor debuta începând cu 9 noiembrie 2020.
Pentru a afla mai multe detalii despre cursuri, cei interesați se pot înscrie în prealabil la webinariile organizate de ANIS aici.
Cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capital Uman, TechTalent Growth (POCU/464/3/12/128239) se derulează în perioada 2020-2021. Programul se adresează angajaților companiilor de IT din județele Argeș, Bihor, Brașov, Cluj, Constanța, Dolj, Galați, Iași, Mureș, Sibiu, Suceava, Timiș. Acestea trebuie să se încadreze în segmentul IMM. Astfel, cifra de afaceri nu trebuie să depășească 50 de milioane de euro pe an, iar companiile să aibă nu mai mult de 250 de angajați. Un angajat poate participa la un singur curs.
„Invităm companiile IT din județele eligibile să se înscrie în programul TechTalent Growth pentru a crește nivelul de pregătire a angajaților, sporindu-și astfel competitivitatea și capacitatea de inovare. România are nevoie de specialiști tech bine pregătiți pentru a râmâne relevantă în contextul pieței europene IT”, a declarat Gabriela Mechea, Director Executiv ANIS.
Companiile pot opta pentru formarea angajaților selectând cele mai potrivite cursuri dintre cele cinci disponibile în program: Programare (DevOps și Java), Baze de Date, Web design, toate la nivel avansat, și un Curs de formare Data Protection Officer (DPO). Toate cursurile sunt certificate ANC. Este încurajată participarea la cursuri și a persoanelor cu vârsta de peste 55 de ani. Informații suplimentare referitoare la durata fiecărui curs în parte, agenda și curricula acestora, precum și formularul de înscriere se regăsesc pe pagina: https://anis.ro/techtalentgrowth/
Participarea la cursuri este gratuită, toate costurile implicate fiind asigurate din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capital Uman 2014 – 2020.