si servicii
Peste 120 de companii sunt reprezentate de către Asociația Patronală a Industriei de Software și Servicii
Asociația Patronală a Industriei de Software și Servicii și-a prezentat recent, în cadrul Adunării Generale, rezultatele pe 2014 și proiectele pe care dorește să le continue în 2015 în vederea sprijinirii companiilor membre să se dezvolte într-un mediu mai favorabil atât intern, cât și internațional.
ANIS a încheiat anul 2014 cu peste 120 de membri, de la startup-uri până la companii de software și servicii medii, dar și corporații.
“2014 a fost unul dintre cei mai buni ani pentru industria de software și servicii IT. Nu doar că Asociația a reușit să atragă încă 25 noi membri, dar totodată, cu o forță și o reprezentativitate mai mare, ANIS a avut un cuvânt mai greu de spus atât în activitățile de lobby cât și de promovare la export a firmelor românești. Cu cât suntem mai mulți, cu atât puterea noastră crește și ne vom face mai repede și mai des auziți”, afirmă Andrei Pitiș, Președinte ANIS.
Printre proiectele de anvergură apreciate de companiile de software și servicii și continuate în 2015 se numără ANIS Business Meetings, o serie de întâlniri la care au acces doar firmele membre și care dezbat împreună cu consultanți sau specialiști atestați probleme operaționale curente, dar și de strategie ale companiilor din domeniu, precum angajarea de personal străin.
Un alt proiect inițiat în 2014 și care se bucură de succes este Tech4Export prin care ANIS își propune să aducă față în față companii românești de software cu potențiali clienți din alte piețe, prin evenimente organizate în mari capitale europene. În 2014 a avut loc o primă astfel de întâlnire la Viena, în acest an urmând să aibă loc o serie de evenimente similare, primul dintre ele având loc la Londra în perioada 13-15 mai ac.
Romanian Software Index, catalogul companiilor de software și servicii, însoțit de platforma online softwareindex.ro își propune pentru al treilea an consecutiv să promoveze companiile și produsele românești de software în primul rând pe piața externă.
“Vom lansa în curând ediția a doua a studiului ANIS, la realizarea căruia s-a lucrat intens în ultimele 9 luni și care va prezenta și analiza indicatorii cheie pentru industria de software și servicii. Vom continua totodată proiectele de educație în beneficiul membrilor ANIS, cursurile de testare ISTQB, dar și proiectele de cooperare cu universitățile de profil din țară”, adaugă Valerica Dragomir, Director Executiv ANIS.
În cursul Adunării Generale, membrii prezenți și-au exprimat dorința ca ANIS să continue și acțiunile de lobby pentru sprijinirea companiilor mici și medii din domeniu, dar și pentru simplificarea procedurilor pentru companiile care exportă.
În cadrul aceluiași eveniment a fost votată și noua componență a Consiliului Director al ANIS:
· Vicepreședinte Educație Continuă – Teodor Blidăruș (Softelligence)
· Vicepreședinte Dezvoltare Regională – Daniel Buleu (RomSoft, Iași)
· Vicepreședinte Cercetare-Dezvoltare – Mihai Constantin-Pau (Intel Romania Software Development Center)
· Vicepreședinte Outsourcing – Sorin Găvănescu (IT Six Global Services, Craiova)
· Vicepreședinte Inițiative Academice – Dan Gârlașu (Oracle România)
· Vicepreședinte IP & Antreprenoriat – Radu Georgescu (GECAD Group)
· Vicepreședinte Relații Internaționale – Ciprian Cândea (Ropardo, Sibiu).
Andrei Pitiș – Președinte ANIS și Todi Pruteanu – Vicepreședinte Piață Internă își vor continua mandatul de doi ani.