Vineri, 6 iulie, începînd cu ora 22.00, în Club A Music Café (parter), Angela Marinescu va susţine o lectură publică din poezia sa, în cadrul primei ediţii a CDPL FEST-ului, proiect de socializare literară pe un concept nou: standul de autor.
În aceeaşi zi, în cadrul aceluiaşi proiect, la ora 24.00, tot în Club A Music Café (parter), Radu Aldulescu va conferenţia pe tema Romanul romanelor mele.
Programul CDPL Fest 1, care va incepe la ora 17.00, cuprinde standuri personalizate, cinema literar, lecturi si-l puteti vizualiza aici.
CDPL FEST 1 este organizat de Casa de Pariuri Literare si Club A, un event cu standuri de autor. O singură zi, cu standuri în club, proiecţii video (cinema-ul literar) şi lecturi în Music Café.
Parteneri: Polirom, Cartea Românească, Observator cultural, România literară, Tiuk, Uniunea Scriitorilor din România
Lista tuturor autorilor invitati la CDPL Fest 1: Radu Aldulescu, Radu Niţescu, Georgiana Sârbu, Mihai Vieru, Ion Cucu, Angela Marinescu, Mircea Florian, Călin Torsan, Diana Iepure, Cătălina Bălan, Doru Ionescu, Livia Ştefan.
La Editura Cartea Românească, Angela Marinescu a publicat Probleme personale, nominalizat în 2010 la Marile Premii Prometheus – Opera Omnia, un volum exploziv, în care continuă lupta cu toate prejudecăţile de receptare pe care poezia ei le suscită.
Angela Marinescu se naşte la 8 iulie 1941, în Arad, fiica Mariei şi a lui Marius Marcovici. Tatăl face parte din familia lui Simion Marcovici, important intelectual al Banatului, la care a poposit în peregrinările sale Mihai Eminescu. Aproape toţi strămoşii dinspre tată au fost preoţi. Familia Marcovici a ctitorit biserica din Nădlac. Străbunicul din partea mamei a fost cîrciumar evreu. Se numea Martiş. Bunica dinspre mamă face parte dintr-o familie de ceangăi. La vârsta de 15 ani se îmbolnăveşte grav de tuberculoză pulmonară. Se vindecă, după mulţi ani petrecuţi prin spitalele patriei, la 26 de ani.
Absolventă a Liceului „Moise Nicoară” din Arad şi a patru ani de medicină la I.M.F. Cluj. Licenţiată a Facultăţii de Psihologie a Universităţii din Bucureşti, seria 1972. În 1975 se naşte fiul Angelei şi al lui Matei Gavril, Alexandru Matei. Aproape tot timpul este pensionată pe caz de boală. Din 1990 pînă în 1996 lucrează ca redactor corespondent la revista Vatra.
Radu Aldulescu (n. 29 iunie 1954, Bucureşti) a debutat în 1993, la Editura Albatros, cu romanul Sonata pentru acordeon, pentru care a primit Premiul Uniunii Scriitorilor din România (ediţia a II-a, Editura Cartea Românească, 2008). Trei dintre romanele sale vor apărea în străinătate, în anul 2013: romanele Amantul Colivăresei (ediţia I, Editura Nemira, 1996; ediţia a II-a, Editura Cartea Românească, 2006) şi Istoria eroilor unui ţinut de verdeaţă şi răcoare (ediţia I, Editura Nemira, 1998; ediţia a II-a, Editura Cartea Românească, 2007) vor fi traduse în Franţa, iar Mirii nemurii (Editura Cartea Românească, 2006, Premiul pentru proză „Ion Creangă” al Academiei Române) va apărea în traducere în Italia. A mai publicat romanele: Îngerul încălecat (ediţia I, Editura Phoenix, 1997; ediţia a II-a, Editura Cartea Românească, 2011; e-book, 2011); Proorocii Ierusalimului (ediţia I, Editura Publicaţiilor pentru Străinătate, 2004; ediţia a II-a, Editura Corint, 2006; ediţia a III-a, Editura Cartea Românească, 2009; e-book, 2011).
În anul 2009 a răspuns unei provocări literare insolite şi a scris, după o atentă documentare, tulburătorul roman-vérité Ana Maria şi îngerii (Editura Cartea Românească, 2010). A scris scenariul filmului Terminus Paradis (regizat de Lucian Pintilie), care a obţinut Marele Premiu al Juriului la Festivalul de la Veneţia, 1998. În anul 2008, Editura Cartea Românească i-a dedicat lui Radu Aldulescu o serie de autor.