În ultimii ani, companiile au început să acorde o atenție deosebită implementării de programe menite să le ofere angajaților condițiile necesare pentru a fi sănătoși și mulțumiți de stiul lor de viață și, astfel, să aibă o mai mare eficiență la locul de muncă.
Pe fondul unui mediu de lucru solicitant, ce abundă în termene limită și obiective de atins, indicatori de eficiență de îndeplinit, bunăstarea corporativă (corporate wellbeing) a devenit, astfel, o țintă importantă de atins.
Conform studiului State of Workplace Wellbeing, efectuat de Gallup în peste 100 de țări, companiile care se implică în dezvoltarea programelor de wellbeing în folosul angajaților, au înregistrat o creștere, în medie, de 21% a productivității.
Mai mult, conform studiului The Business of Wellbeing: A Global perspective, realizat de Virgin Pulse Institute, s-a observat o scădere cu 27% a absenteismului în rândul angajaților companiilor care le oferă acestora programe de wellbeing.
Nu în ultimul rând, conform studiului The ROI of Employee Wellbeing (World Economic Forum), companiile care investesc în wellbeingul angajaților pot obține un ROI (return on investment) de până la 6 ori mai mare. Printre beneficiile identificate se numără scăderea costurilor asociate cu asistența medicală, reducerea absenteismului și a fluctuației personalului și creșterea productivității.
Companiile din România au început să deruleze astfel de programe ce au scopul de a îmbunătăți starea de bine a angajaților și de a crea un mediu de lucru pozitiv.
Pornind de la acest fapt, Bodyshape Transformation Center a lansat competiția Top Wellbeing Employer of the Year prin care își propune să descopere și să premieze companiile care acordă cea mai mare atenție stării de bine a angajaților și a comunității în care activează.
Companii cunoscute din România s-au înscris deja în competiție, pe site-ul www.bodyshapetransformation.com/top-wellbeing-employer/.
Pentru a fi eligibile pentru titlul de Top Wellbeing Employer of the Year, companiile aplicante trebuie să activeze pe teritoriul României, indiferent de domeniu de activitate, și să îndeplinească simultan următoarele criterii:
• Să fie societate comercială cu capital românesc sau străin
• Înființată sau înscrisă în România de cel puțin 3 ani
• Cu o echipă de minimum 10 angajați
• Cu flux constant de venituri cel puțin în ultimii 2 ani financiari (2020 și 2021)
“Prin competiția Top Wellbeing Employer of the Year, ne dorim să punem în lumină companiile care implementează cele mai bune practici de wellbeing fizic, mental și emoțional pentru angajații lor. Acestea au ca efect pozitiv nu doar starea de bine a angajaților, ci și productivitatea și eficiența organizației. Am avut ocazia să ne convingem de acest lucru în cei opt ani de activitate a Bodyshape Transformation Center, timp în care am comunicat cu clienții centrului nostru de transformare corporală, angajați ai marilor corporații, și am aflat ce impact pozitiv a avut, în viața lor profesională, faptul că fac sport și că au ajuns la un echilibru corp-minte-suflet obținut în urma antrenamentelor noastre. Top Wellbeing Employer of the Year este o provocare lansată companiilor să se implice și să contribuie la creșterea bunăstării angajaților lor și a comunității”, declară Irina Alionte, fondator al Bodyshape Transformation Center.
Perioada de înscriere are loc până la data de 7 august 2023.
Aplicațiile vor fi analizate de un juriu compus din domenii complementare mediului de business și de promovare a stilului de viață sănătos: Irina Alionte – fondator Bodyshape Transformation Centre, Andreea Marin – personalitate media, promotor al vieții sănătoase, Marius Ghenea – antreprenor în serie & Business-Angel, Larisa Iordache – campioană olimpică, mondială și europeană la gimnastică, Costin Tudor – CEO și fondator Undelucram.ro, Andrea Pintican – fondator Școala de HR și Dr. Cezar Amititeloaie – medic cardiolog și antreprenor.
Juriul de specialitate va departaja în funcție următoarele criterii:
• Viziunea companiei cu privire la wellbeing-ul angajaților (maxim 20 de puncte)
• Strategia pentru wellbeing-ul angajaților (maxim 20 de puncte)
• Programe de wellbeing implementate în ultimele 12 luni (maxim 20 de puncte)
• Impactul pozitiv în organizație, inclusiv modalități de monitorizare și măsurare (maxim 20 de puncte)
• Inovația adusă în cadrul programelor de wellbeing implementate (maxim 20 de puncte)
Membrii juriului vor stabili, în urma celor două runde de jurizare, câștigătorii următoarelor premii:
1 – Top Wellbeing Employer of the Year
2 – Visionary Wellbeing Employer of the Year
3 – Innovative Wellbeing Employer of the Year
Competiția Top Wellbeing Employer of the Year se va desfășura pe parcursul mai multor etape.
• 17 mai – 7 august 2023 – Depunerea aplicațiilor
• 8 august –18 septembrie 2023 – Interviuri cu reprezentanții companiilor înscrise în competiție
• 18 septembrie – 18 octombrie 2023 – Jurizarea companiilor aplicante in concurs
• 23 octombrie 2023 – Gala de premiere a câștigătorilor
Câștigătorii competiției vor beneficia de multiple avantaje, precum:
• Recunoașterea locală și națională ca o companie care acordă valoare sănătății și stării de bine a angajaților săi.
• Expunere mediatică
• Recunoașterea mărcii de angajator de top la capitolul wellbeing
• Îmbunătățirea percepției angajaților și potențialilor angajați asupra mediului de lucru din cadrul companiei
• Sigiliu digital pentru utilizarea în scopuri de promovare și recrutare