ADIENT TRIM Piteşti va majora salariile de încadrare ale angajaţilor săi, începând cu luna ianuarie a acestui an. Decizia a fost luată la finalul negocierii colective dintre patronat şi sindicat, pentru a menţine veniturile nete şi după transferul contribuţiilor, în contextul schimbărilor legislative recente. Astfel, compania producătoare de tapiţerii auto demonstrează, încă o dată, încrederea şi respectul faţă de echipă.
Fabrica ADIENT TRIM din Piteşti a fost înfiinţată în anul 2002. De atunci, numărul angajaţilor a crescut constant, la fel şi portofoliul de produse, tapiţeriile realizate aici regăsindu-se anual pe mai mult de 1.150.000 de maşini. A coordona o echipă de peste 2.000 de angajaţi nu este deloc uşor, însă e posibil atunci când ai un set clar de valori pe care le urmezi – hărnicie, profesionalism, integritate şi stabilitate.
„În vremuri de instabilitate legislativă și de incertitudini atât pentru salariați, cât și pentru angajator, am ales să fim împreună. Am ales să majorăm salariul de bază, deși în jur s-au acordat bonusuri. Noi credem în comunitatea noastră, în viitorul nostru, în stabilitatea locurilor de muncă și în participarea comună la creșterea fabricii și la menținerea activității ei, inclusiv prin stabilirea unor salarii competitive. De aceea, patronatul şi sindicatul au căzut de acord în privinţa acestei abordări“, a declarat Amalia Săceleanu, directorul fabricii ADIENT TRIM Piteşti.
ADIENT TRIM Piteşti are în prezent peste 2.150 de angajaţi, iar echipa se află în proces de extindere, în contextul creşterii capacităţii de producţie ce a avut loc în toamna anului 2017. În fiecare an, tapiţeriile auto realizate la fabrica ADIENT TRIM din Piteşti se regăsesc pe mai mult de 1.150.000 de maşini din întreaga lume. Producţia se realizează folosind utilaje de ultimă generaţie, iar calitatea extrem de ridicată a produselor şi profesionalismul echipei au ajutat compania să devină un reper în domeniul său de activitate, la nivel internaţional.
Compania este prezentă în România din anul 2000, are un număr total de peste 6.000 de angajaţi şi deţine opt unităţi de producţie: Jimbolia (armături metalice şi mecanisme), Timişoara (materiale textile pentru huse auto), Craiova (scaune auto pentru Ford), Poiana Lacului (spumă poliuretanică), Bradu (scaune auto pentru Dacia, respectiv armături metalice), Ploieşti (tapiţerii), Piteşti (tapiţerii).