Andreea Pipernea – CEO NN Pensii, Andrei Bijutescu – CEE Regional Partner TikTok la Httpool, Sandra Ecobescu – Președinta Fundației Calea Victoriei, Dan Boabeș – Country Manager la Black Cab și Diana Mihăilă – primul Master Professional Organizer din România, ne spun poveștile lor despre eșecurile profesionale la cea de-a XVI-a ediție a Fuckup Nights Bucharest.
Evenimentul va avea loc joi, 9 martie, începând cu ora 19:00, la Refugiu Urban. Biletele la eveniment sunt disponibile pe Eventbook și în rețeaua Iabilet. Evenimentul se va desfășura în format fizic.
Fuckup Nights schimbă perspectiva despre eșecurile și erorile profesionale, stimulând creativitatea cu privire la indentificarea de soluții noi pentru a depăși momentele de cumpănă din carierele noastre.
FUN XVI începe seria edițiilor din 2023 cu cinci personalități din domenii diverse de activitate, care ne vor arăta cum au reușit să transforme eșecul într-o ocazie de învățare și dezvoltare pe drumul către succes. Andreea Pipernea, Andrei Bijutescu, Sandra Ecobescu, Dan Boabeș și Diana Mihăilă ne vor contura noi perspective legate de eșecurile în carieră și ne vor împărtăși din lecțiile învățate în momente dificile. Fiecare discuție se va încheia cu o sesiune de Q&A, unde cei prezenți vor avea ocazia să afle mai multe despre experiențele și viziunea invitaților.
Moderatoarea evenimentului este jurnalista de radio și televiziune Julia Nagy.
Diana Iosu, organizator Fuckup Nights Bucharest: ”Eșecul poate fi transformat într-o lecție de învățare excepțională, dacă reușim să îl privim în acest fel. Iar evenimentele Fuckup Nights exact asta fac: ne aduc în atenție persoane de succes sau… nu, care ne povestesc, de cele mai multe ori în premieră, despre momentele dificile care se ascund în spatele a ceea ce e vizibil acum. Despre aceste aspecte de regulă ne ferim să vorbim, pentru că suntem judecați. Să dai greș e perfect normal într-un proces evolutiv, ajută doar să te ridici și să încerci din nou. Fuckup Nights ne ajută să ne deschidem noi orizonturi despre cât de uman și natural este să dai greș în plan profesional, dar și cum poți învăța să privești eșecul în favoarea ta”.
Andreea Pipernea este CEO al NN Pensii din 2017 și vicepreședinte al Asociației pentru Pensiile Administrate Privat din România (APAPR). Andreea are o experiență extinsă de peste 20 de ani în sectorul financiar, deținând de-a lungul timpului mai multe roluri de conducere în divizii de management al riscului, trezorerie, business development, precum și corporate și investment banking. Andreea a obţinut certificarea ca Independent Director de la Henley Business School și face parte din Advisory Board-ul unor reputabile companii locale. În ultimii ani s-a implicat atât în zona de antreprenoriat în calitate de Business Mentor, cât și în zona academică, susținând cursul de Business Strategy ca Profesor Asociat la ASE (FABIZ/ Engleza).
Viziunea Andreei este că învățăm mai mult din nereușite decât din succese, pe care le luăm prea ușor de bune. “Regizorul meu preferat, Woody Allen, spune – în răstălmăcirea mea proprie – că dacă nu o dăm de gard din când în când avem dovada certă că nu facem nimic deosebit. În final, este mult mai câștigat cel care a căzut și s-a ridicat decât cel care n-a încercat niciodată. Căci în următoarea aventură nu începe de la zero, ci pornește de la experiență.”, spune Andreea.
Andrei Bijutescu este CEE Regional Client Partner TikTok la Httpool. Pe Andrei îl caracterizează cel mai bine descrierea ”The Sales Man”. Vinde de când se știe, după cum spune el. Andrei face acest lucru din 1994, de când a bătut la ușa ziarului Libertatea, iar de atunci a schimbat multe joburi, însă toate au în comun esența sa – aceea de vânzător.
Pe Andrei eșecul îl dărâmă uneori preț de câteva secunde, alteori pentru câteva zile, însă niciodată mai mult. Nu există altă explicație, decât cea genetică, pentru că își revine de fiecare dată. Așa e el: găsește mereu resursele necesare să se remonteze, să găsească învățăminte din fiecare eșec și să știe ce să nu repete în viitor. Dacă eșecul ar fi o materie la școală, Andrei e convins că ar fi un bun profesor.
Sandra Ecobescu este membru fondator şi Preşedinte al Fundaţiei Calea Victoriei, un proiect inovator şi dinamic, dedicat culturii şi educației continue, care animă viaţa bucureșteană de peste 15 ani prin cursuri, conferinţe şi concerte de muzică clasică neconvenționale. Sandra crede că educaţia, arta, cultura şi dezvoltarea personală sunt lucruri esenţiale în viaţa tuturor celor care doresc să se bucure de fiecare zi, să îşi găsească menirea şi să aducă schimbarea în bine în comunitatea, oraşul sau ţara în care trăiesc.
Sandra crede că nu există experiență personală sau profesională care să nu conțină momente de eșec, căderi, dezamăgiri, disperare sau pauze în evoluție. ”Cel mai mare eșec este să nu învățăm nimic din eșecurile trecute, să considerăm că ceea ce nu merge se datorează unor cauze externe, de necontrolat, când de fapt, de cele mai multe ori, noi putem schimba regulile jocului în favoarea noastră dacă suntem lucizi, sinceri, motivați și inovatori”, afirmă Sandra.
Dan Boabeș este Country Manager la Black Cab Romania și antreprenor în serie, inovator și angel investor. Are peste 20 de ani experiență în telecom și în medii multiculturale, construind afaceri în șase țări de pe trei continente. Dan a construit de la zero peste zece afaceri, dintre care unele s-au închis, iar altele încă livrează fericire clienților lor. A lansat în România primul operator de plăți mobile, dar și al doilea operator de telecomunicații din țară la începutul anilor 2000. A lansat o companie de transfer monetar în piețele din România, Italia și Spania, dar și prima soluție de plată a biletelor pentru transportul public, accesibilă de pe telefon. În 2013, a lansat o aplicație de ride-sharing în Riyadh (Arabia Saudită), pe care a extins-o ulterior în Mongolia și Brazilia. Cu reședința momentan în București, Dan este în continuare pasionat de dezvoltarea afacerilor folosind noile tehnologii. Este actualul manager al Black Cab România, principala companie de ride-sharing premium din țară.
Dan crede că vorbim adeseori despre proiecte de succes, dar foarte rar despre eșecuri de succes: ”succesul unui eșec este dat de modul în care ai învățat ceva de la acea lecție de business și viață, dar și de modul în care ai depășit-o printr-o variantă îmbunătățită a ta. Chiar dacă vorbim rar public despre astfel de momente, e util și necesar (poate chiar obligatoriu) să vorbim cu noi înșine. Imaginea unui eșec se schimbă mereu în funcție de distanța de la care ne uităm la el, dar și în funcție de filtrele experienței acumulate între timp.”
Diana Mihăilă este primul Master Professional Organizer din România, autor și realizator al rubricii Marea Organizare Matinală din cadrul matinalului Super Neatza cu Răzvan și Dani (Antena 1). Este, de asemenea, creatoare a unei metode de organizare dedicată părinților cu copii mici și a unui program de o lună de zile de punere în ordine cu sens a lucrurilor și a spațiilor casei, care a fost inclus de Parlamentul European în rândul inițiativelor cu impact pozitiv pe scară largă (#MareaOrganizare). Diana este fondatoare a celei mai mari comunități de profil din România, recunoscută în cadrul Facebook Women Community Leadership Meeting, Varșovia și premiată la Gala Digital Divas, în categoria Best Women Communities. A fost jurnalist de televiziune și de business.
Diana ne spune că nu a avut eșecuri. Au fost doar proiecte, situații, contexte care nu au fost pentru ea. Nu le-a înțeles pe toate imediat si nici nu le-a acceptat ușor de fiecare dată. Dar a învățat în timp să facă pace cu unele lucruri și să se concentreze mai mult pe calea ei și pe cum simte ea să fie în lumea asta mare.
Diana crede cu tărie că ”ce este pentru tine, nu te va ocoli! Poate uneori ți se pare că întârzie să apară, dar cu siguranță nu te va ocoli!”
Fuckup Nights Bucharest face parte din seria de evenimente care au loc la nivel global, în 215 de orașe din 62 de țări din întreaga lume. Evenimentele schimbă paradigma cu privire la eșecul profesional și se adresează, în egală măsură, micilor și marilor antreprenori, celor care lucrează în corporații, liber-profesioniștilor și studenților.
Edițiile anterioare Fuckup Nights Bucharest sunt surprinse aici:
Parteneri ai evenimentului sunt: FAN Courier, Radio Guerilla, Refugiu Urban, Complice, Techcelerator, ROTSA – Romanian Tech Startups Association, ClujHub, Fonduri Structurale, Bizilive, More Networking, Learning Network, Psychologies, Cooperativa FruFru, IQAds, SMARK, IQool, Revista CARIERE, Commons, SocialPedia, Sandler Training și Sabina Cornovac Online.
Detalii despre eveniment sunt disponibile pe pagina web dedicată acestuia și pe Facebook.