Andreea Lica se alătură din această lună echipei manageriale de la crama Pandora Cotești, o cramă nouă dar extrem de ambițioasă. Cu o experiență de peste 20 de ani în marketing și publicitate, dintre care ultimii opt ani petrecuți în industria vinului în calitate de marketing manager pentru Viticola Sarica Niculițel și apoi pentru Domeniile Averești, Andreea Lica a contribuit consistent la creșterea brandurilor celor două crame – Caii de la Letea, Domeniile Prince Matei și Domeniile Averești.
Andreea Lica este și deținătoarea unui master în tehnologii performante, marketing și management vitivinicol, obținut în cadrul UASMV.
“Dupa opt ani petrecuți în industria vinului pot spune cu tărie că locul meu este aici! Lumea vinului are un magnetism aparte, iar venirea mea la crama Pandora este în directă legătură cu misiunea cramei, aceea de a respecta nuanțele terroir-ului și de a produce vinuri expresive. Mă alătur cu entuziasm cramei Pandora și îmi doresc ca împreună să punem pe mesele iubitorilor de vin promisiunea inovației și a calității. Provocarea este de amble părți, însă am convingerea că alături de echipa ambițioasă și profesionistă a cramei Pandora vom reuși în misiunea pe care ne-am propus-o”, a arătat Andreea Lica.
„Andreea Lica este un profesionist și un om cu multă experiență, care completează în mod fericit o echipă plină de oameni capabili și experimentați pe care am crescut-o la crama Pandora. Suntem o cramă nouă, dar cu o viziune clară de a deveni o referință printre cramele boutique din România, cu vinuri unice, care să reflecte respectul pentru pământ și cunoașterea producerii vinurilor de calitate”, a subliniat Florin Manoliu, General Manager, Crama Pandora.
Despre Crama Pandora
Cu o istorie a culturii viței de vie care se pierde în negura vremii, bogăția vinurilor din zona Focșani este menționată încă din sec. al XVII-lea, într-un manuscris descoperit de N. Iorga la Napoli.
Construită pe vechea podgorie care a aparținut boierului Nicolau, Crama Pandora, deținută în prezent de omul de afaceri Doru Simiz, a cunoscut o ascensiune rapidă, mai ales după venirea talentatului oenolog Florin Manoliu, în 2020.
Cele 45 de ha, dintre care 10 ha proaspăt replantate, sunt cultivate cu soiuri autohtone precum Șarbă, Plăvaie, Fetească Albă, Tămâioasă Românească, Fetească Neagră, dar și soiuri internaționale, au reușit să producă vinuri care să se impună în concursuri internaționale.
Crama nouă care va fi inaugurată în curând, conacul care se află în plin proces de restaurare, linia foarte modernă de vinificație și stocare împreună cu vinurile sunt expresia a ceea ce definim în prezent ca noul val al vinului.