Ambasada Regatului Țărilor de Jos în România este onorată să sprijine cea de-a opta ediție a Pavilionului de Artă București – Art Safari. În deschiderea evenimentului, miercuri, 15 septembrie, reprezentanții Ambasadei au dezvelit, în premieră, o copie florală gigant a tabloului «Vas cu tufănele», creat de pictorul român Samuel Müntzer.
Lucrarea, concepută special pentru a marca acest moment, are dimensiunile de 4 x 4 m. Pictura originală – ulei pe carton – măsoară 33,5×42,5 cm și este expusă în cadrul Art Safari. Pentru realizarea acestui proiect inițiat de Ambasada Regatului Țărilor de Jos în România au fost folosite 1.750 de plante, proveniență olandeză. În total, plantele utilizate la realizarea copiei picturii lui Samuel Müntzer câde proveniență olandeză. În total, plantele utilizate la realizarea copiei picturii lui Samuel Müntzer cântăresc aproximativ 400 de kilograme.
La realizarea tabloului gigant din plante ornamentale au lucrat peste 20 de persoane, timp de mai mult de 7 zile – de la realizarea cadrului metalic extern, până la asamblarea plantelor și montajul final lângă Palatul Dacia-România unde are loc Art Safari. Tabloul cântărește în total 700 de kilograme.
Totodată, în interiorul pavilionului vizitatorii vor descoperi și o expoziție inedită, parte din inițiativa Ambasadei, intitulată Together Green, în care se vor putea lăsa inspirați de proiecte îndrăznețe de arhitectură peisagistică promovate în cadrul parteneriatului bilateral româno-olandez Urban Landscapes Romania. Expoziția are și o oglindire în realitate, 2 arbori spectaculoși amplasați în zona Izvor învitând la creativitate pentru activarea spațiului urban bucureștean.
“Și cu ocazia acestui eveniment, rămânem fideli valorilor noastre de sprijinire a dezvoltării urbane sustenabile, a orașelor verzi și a peisajelor urbane integrate cât mai armonios în natură. Credem că arta, natura și dezvoltarea sustenabilă pot fi asociate în proiecte care să sensibilizeze publicul și să genereze impact în comunitate. În cadrul Art Safari, tradiția și experiența specialiștilor olandezi se împletește cu simțul estetic și dorința de inovare a celor români” – Excelența Sa Dl. Ambasador
Roelof van Ees.
”În aceasta toamnă, la Art Safari, avem mult grafitti, multe intervenții în spațiu realizate chiar de artiști! S-au pictat mii de metri pătrați, culori surprinzătoare și personaje fantastice. Anul acesta, Art Safari a crescut și trece la un alt nivel. Arta va cuceri strada Lipscani, din inima Bucureștiului. Acolo, Palatul Dacia-România va găzdui trei expoziții: Samuel Mützner pe urmele lui Claude Monet, curator Rodica Marian, Pavilionul Central: Constantin Piliuță. Culoare de zenit, curator Călin Stegerean și Pavilionul Contemporan: Superheroes/Antiheroes. Tendințe în arta contemporană românească, curatoare Raluca Ilaria Demetrescu, iar Arcub-Hanul Gabroveni expoziția realizată în parteneriat cu Muzeul Municipiului București Seducție și triumf în artă. Femei-artist în România, curator Elena Olariu, echipa curatorială, Angelica Iacob, Ana Maria Măciucă-Pufu, Cristina Ioniță-Măciucă și Liana Ivan-Ghilia”, declară Ioana Ciocan, director Art Safari.
https://www.facebook.com/DutchEmbassyRomania
https://www.facebook.com/agriculturaperformantaRO
https://www.facebook.com/urbanlandscapesromania