Cea de-a şaptea ediţie Top Chef, difuzatã sâmbãta aceasta, de la 22:30, la Antena 1 debuteazã la bordul unui avion, cu provocãri care mai de care mai ingenioase. Printre surprizele pregãtite de cei trei juraţi se numãrã schimbarea şefilor de echipã în momente cheie, record absolut de timp pentru executarea unei probe, dar şi un invitat cu totul şi cu totul special – renumitul ciocolatier belgian Herman Van Dender, furnizor oficial al Casei Regale a Belgiei şi al Casei Imperiale a Japoniei, alãturi de care Tudor Constantinescu a realizat o statuie din ciocolatã, având-o drept model pe Alina Puşcaş.
O surprizã de zile mari îi va aştepta pe concurenţi şi la intrarea în platoul Top Chef, acolo unde aflã cã au dfispoziţie o singurã orã pentru a pregãti un produs specific unei ţãri, pornind de la un ingredient cheie: Noua Zeelandã-miel, Norvegia –somon, Italia-iepure, America de Nord – curcan, Germania –porc şi Africa de sud – struţ, folosind desigur şi ciocolata atât de dragã invitatului special. Este momentul care le dã mari bãtãi de cap concurenţilor rãmaşi în lupta pentru premiul Top Chef: „De pe margine îţi vin 1000 de idei, însã atunci când eşti în platou nu-ţi mai dai seama de nimic!”