Producţia BMW iX şi BMW i4 alimentată de hidroenergie de la râurile Isar şi Lech. Energia electrică folosită de toată reţeaua de producţie BMW Group este 100% verde deja de anul trecut. Contractele de aprovizionare directă sporesc competenţele ecologice. Din acest an întreaga reţea de producţie BMW Group va fi neutră în ceea ce priveşte emisiile de CO2.
Bucureşti/München/Dingolfing. BMW Group urmăreşte dezvoltarea durabilă în fiecare detaliu. Compania va alimenta complet producţia noilor modele electrice BMW iX şi BMW i4 la uzinele din Dingolfing şi München cu hidroenergie verde produsă regional. Au fost semnate contracte cu Stadtwerke München şi RWE Supply & Trading pentru aprovizionarea cu hidroenergie de la râurile Isar şi Lech. Membru al Consiliului de Administraţie, responsabil pentru producţie, Milan Nedeljković: “Avem o viziune holistică a dezvoltării durabile. Deci, în loc să minimalizăm doar emisiile cauzate de condus, lucrăm pentru a reduce semnificativ amprenta de carbon a proceselor noastre de producţie.”
Deja din 2020 BMW Group îşi alimentează deja toate facilităţile de producţie din întreaga lume cu energie electrică verde. “Ceea ce este nou este faptul că, în viitor, ne vom aproviziona cu energie electrică regenerabilă direct de la furnizori regionali cu sediul în apropierea centralelor noastre”, explică Nedeljković. Energia electrică verde necesară pentru producţia BMW iX va proveni de la hidrocentralele Isar Uppenborn, dintre Moosburg şi Landshut, în timp ce producţia BMW i4 va fi alimentată de hidrocentralele Lech din Gersthofen şi Rain. Energia pe care o furnizează este utilizată şi pentru fabricarea unei game largi de componente pentru cele două modele electrice, la uzinele BMW Group din Landshut, Dingolfing şi Berlin.
“Contractele noastre de aprovizionare directă adaugă un alt impuls major competenţelor ecologice ale energiei electrice ecologice pe care le folosim în producţie”, subliniază Nedeljković. Dar, pe lângă punerea în aplicare a tot mai multe astfel de contracte, BMW Group creşte cota de energie regenerabilă sau cu amprentă de carbon neutră pe care o generează. Din 2013, de exemplu, cele patru turbine eoliene de la uzina din Leipzig au furnizat toată energia electrică necesară pentru fabricarea BMW i3. Un alt exemplu din reţeaua de producţie BMW Group este cea mai nouă fabrică, de la San Luis Potosi (Mexic), unde producţia este alimentată în mare parte folosind energie din matrice solare mari.
Obiectivele energetice pe care BMW Group şi le-a impus sunt concepute pe termen lung. Între 2006 şi 2019, emisiile din producţie au scăzut cu peste 70% pe automobil. Mergând mai departe, Nedeljković explică: “Vrem să reducem emisiile de CO2 cu încă 80% până în 2030, până la mai puţin de 10% din ceea ce erau în 2006″.
BMW Group are o bază solidă pe care să se bazeze, după ce a ridicat ştacheta în mod repetat în ultimele decenii în ceea ce priveşte dezvoltarea durabilă. Îmbunătăţirea continuă rămâne esenţială pentru strategia de reducere a emisiilor de CO2 şi creşterea eficienţei resurselor.
Din 2020, pe lângă aprovizionarea cu 100% energie ecologică, BMW Group investeşte în mod sistematic în îmbunătăţirea eficienţei energetice – parţial prin valorificarea oportunităţilor digitalizării. Analiza datelor a contribuit deja la eficientizarea producţiei, de exemplu prin întreţinerea predictivă a maşinilor şi prin minimizarea numărului de piese respinse de la atelier de caroserii. Pe lângă reducerea drastică a emisiilor efective de CO2, BMW Group va compensa complet toate emisiile rămase (domeniul de aplicare 1 + 2) prin intermediul certificatelor relevante astfel încât din acest an întreaga reţea de producţie BMW Group va fi neutră în ceea ce priveşte emisiile de CO2.
Reţeaua de producţie BMW Group
Flexibilă şi foarte eficientă, reţeaua de producţie a BMW Group poate reacţiona rapid la pieţele în schimbare şi fluctuaţiile vânzărilor în regiuni. Competenţa în producţie reprezintă o contribuţie principală la rentabilitatea BMW Group.
Reţeaua de producţie a BMW Group utilizează o gamă de tehnologii digitale inovatoare şi Industry 4.0 (IoT), inclusiv realitate virtuală, inteligenţă artificială şi aplicaţii de imprimare 3D. Procesele şi structurile standardizate din sistemul de producţie asigură calitate premium constantă şi permit un grad ridicat de personalizare.