Joi, 2 august, la ora 19.00, Editura Polirom şi revista Elle vă invită la Readers Café
(B-dul Iancu de Hunedoara, nr. 56-60, Centrul Metropolis, parter, sector 1) din Bucureşti, la o întîlnire cu scriitoarea Alexandra Ares în cadrul Clubului de Carte ELLE.
Alexandra Ares, scriitoare născută în România, dar care îşi împarte timpul între Manhattan şi Bucureşti şi scrie atît în limba engleză, cît şi în limba română va vorbi despre cel mai recent roman, Viaţa mea pe net, apărut în traducerea Larisei Copăceanu în colecţia „CHIC” a editurii Polirom.
Dacă doriţi să participaţi la întîlnirea Clubului de Carte Elle şi să o cunoaşteţi pe Alexandra Ares trebuie să trimiteţi un email la adresa ellero@ringier.ro, pînă miercuri 1 august, precizînd numele, prenumele, vîrsta şi numărul de telefon. Mai multe detalii despre eveniment găsiţi aici.
Viaţa mea pe net este primul roman chick-lit scris de o autoare de origine română finalist la premiul „USA Best Books” 2011.
Viaţa mea pe net, apărut şi în ediţie eBook, are toate datele unei cărţi îndrăzneţe, în care umorul negru se împleteşte cu idealismul şi cu optimismul timpului nostru.
Emily Thompson, o tînără plină de resurse şi pasionată de arta contemporană, se mută în New York, unde îşi găseşte un iubit artist şi un loc de muncă într-o galerie de artă. Cînd totul merge cum nu se poate mai bine, soarta i se schimbă, rămîne fără resurse şi fără sprijin şi departe de ajutorul familiei. Deznădăjduită, apelează la Craigslist, un site prin intermediul căruia întîlneşte diferite personaje dubioase, care îi vor aduce numai necazuri.
Absolventă a Facultăţii de Teatrologie din cadrul UNATC Bucureşti, Alexandra Ares a lucrat ca redactor şi realizator pentru Redacţia Teatru din TVR (1992-1997), realizînd zeci de emisiuni Gong, Scena şi Maeştrii Teatrului Românesc, printre care: Profil Victor Rebengiuc la 60 de ani (1993), Avignon (1995), Amintiri din viitor (1997) şi docudrama „Danaidele” la New York cu George Ivaşcu (1997). În 1998 a emigrat în Statele Unite, la New York, şi a lucrat pentru diverse televiziuni, case de producţie şi sindicate de ştiri americane (1999-2005), pentru Adunarea Generală a ONU (2005) şi UNDP (2006). În România a mai publicat Exilată în trecut, la Editura Cartea Românească, Sam Shepard, un rebel al rigorii mortale, la Editura Aldine şi piesa bilingvă Waking Beauty-Frumoasa adormită şi trezită, care s-a jucat într-un spectacol-lectură pe Off-Broadway şi a fost distribuită în Drama Bookstore din New York. Dream Junkies (Visătoarele; Polirom, 2011) este primul ei roman.
A mai publicat romanul The Other Girl, pe care îl traduce singură în limba română, premiat la Next Generation Indie Awards (Award for Best New Indie Novella in the US).