Show-ul de la TVR 1 a avut un câştigător, dar sala le-a cântat tuturor „We Are the Champions”
„Vise nerealizabile nu există, există numai dorinţa şi încrederea în sine”, este gândul cu care a pornit la drum, pe 17 martie, Alex Maţaev, câştigătorul Fabricii de staruri, primul show de televiziune transfrontalier, transmis live în România – de TVR 1 – şi în Republica Moldova – de Prime TV. Ales star de telespectatori în ultima ediţie a emisiunii, Alex i-a devansat pe ceilalţi şase finalişti, reuşind să obţină contractul cu o mare casă de discuri şi premiul în valoare de 50.000 de euro. „Vă mulţumesc şi vă iubesc pe toţi, din România şi Moldova. Tot ce voi face de acum încolo va fi pentru voi”, a declarat învingătorul, copleşit de emoţie.
Finala din 3 iunie a fost cel mai reuşit show de până acum, cei şapte concurenţi rămaşi în Fabrica de staruri arătând că oricare dintre ei ar fi meritat să fie desemnat câştigător. De altfel, progresele pe care le-au făcut în timpul celor aproape trei luni petrecute în casa Fabricii de staruri au fost remarcate şi lăudate şi de membrii juriului. Dar, pentru că orice concurs trebuie să aibă un singur câştigător, telespectatorii din România şi Moldova au ales ca starul acestei ediţii a show-ului Fabrica de staruri să fie Alex. El a impresionat de-a lungul celor 12 episoade ale emisiunii, fiind şi favoritul publicului. Din 3 iunie, el este unul dintre artiştii casei de producţie Green Tree Records, licenţiată Warner Music în România, dar şi posesorul unui automobil marca Jaguar, la volanul căruia s-a urcat însă doar pentru poză, tânărul neavând încă permis de conducere… Dacă acest premiu îl va motiva pe Alex să urmeze cursurile unei şcoli de şoferi cât mai curând, cu siguranţă că el se va putea bucura fără restricţii de celălalt premiu, un iPad de ultimă generaţie, la care mulţi doar visează. Nici ceilalţi concurenţi nu au fost uitaţi, ei primind, pe lângă aprecierea tuturor celor care i-au urmărit de-a lungul ediţiilor Fabrica de staruri, şi câte un modem de conexiune mobilă.
Într-un exerciţiu de imaginaţie propus de Marius Florea Vizante celor trei juraţi, aceştia au declarat că, dacă ar fi mari producători muzicali, ar fi încântaţi de cei şapte tineri interpreţi. „I-aş lua pe toţi şi i-aş vinde foarte bine”, a afirmat Nicu Alifantis, care s-a declarat „absolut impresionat de tot ce fac aceşti copii”. Compozitorul şi interpretul i-a felicitat pe cei şapte: „Evoluţia lor s-a văzut de la săptămână la săptămână. Pentru mine, nu contează cine va fi câştigător. Îi iubesc foarte tare, sunt mândru de ei, mă ridic şi-mi scot pălăria. Mă simt onorat că am făcut parte din această echipă, alături de Natalie şi de Andrei, din echipa Fabricii de staruri şi le mulţumesc celor care s-au gândit la mine pentru acest proiect”, a mai spus Nicu Alifantis.
Natalie Toma, şi ea de părere că „toţi cei şapte sunt deja câştigători”, a propus înfiinţarea a două trupe: „Backstreet Boys – a băieţilor – şi… Viagra – o blondă, o brunetă şi o roşcată”. Impresionată de show-ul de duminică, frumoasa moldoveancă le-a cântat finaliştilor refrenul celebrei piese „We Are the Champions”, toţi cei prezenţi în sală alăturându-i-se într-un glas.
La rândul său, Andrei Gheorghe a făcut publicului o confidenţă: „M-am îndrăgostit de o femeie. O femeie frumoasă, o femeie minunată, căreia vreau să îi mulţumesc cu drag. Această femeie este Moldova”. În ceea ce-i priveşte pe concurenţi, el a declarat că, dacă ar fi un producător muzical, ar semna contracte pe loc cu unul sau doi dintre ei, dar că, până la urmă, cu toţii au şanse foarte mari de afirmare. „Ceea ce ştiu eu acum e că în România se pregătesc patru contracte”, a mai spus Andrei Gheorghe, stârnind rumoare printre finalişti, dar şi în public.
Alex Maţaev s-a născut în oraşul Bălţi din Republica Moldova în urmă cu 22 de ani. La 8 ani, se înscria la şcoala de muzică, în ciuda împotrivirilor iniţiale ale părinţilor săi. Ajutat de mama sa, la doar 10 ani scria primele versuri pentru o piesă muzicală, iar la 17 ani avea prima încercare de a intra în showbiz, alături de un grup de prieteni. De atunci, el a mai avut şi alte încercări, dar, fără un suport material susţinut, a fost nevoit să renunţe temporar la visul său. Fabrica de staruri a reprezentat pentru el şansa de a se afirma şi de a intra în rândul artiştilor unei case de discuri.
Mai multe informaţii despre concurenţi şi despre activitatea lor în casa Fabrica de staruri găsiţi pe www.fabricadestaruri.ro. De asemenea, puteţi comenta pe pagina de Facebook a emisiunii, //www.facebook.com/infabricadestaruri.