“Majoritatea pacienților ajung pe scaunul dentistului în plin proces acut. Aș putea să invoc statistici dar nici acelea nu ne fac cinste. Dintre toți europenii, stăm cel mai prost la capitolul sănătate orală. Un studiu Ipsos arată că aproape 80% dintre români au probleme dentare, apariția cariilor fiind cea mai frecvența afecțiune, în timp ce europenii se declara mulțumiți de starea dinților. Când vine vorba de igienă dentară, românii se rezumă, în cea mai mare parte, la spălatul pe dinți.” ne povestește dr. Munteanu, medic coordonator al clinicilor Cris Smile din București.
Cariile și dinții strâmbi sunt cele mai comune afecțiuni dentare și cele mai neglijate până în punctul în care tratamentele devin costisitoare.
“Dacă mergi la ortodont în București pentru a corecta ocluzia cât de mai devreme te scutește, de exemplu, de complicații precum carii, gingivite, parodontite și edentații. Pe fundalul unei malocluzii se dezvoltă, de-a lungul timpului, afecțiunile de mai sus. E destul de simplu de înțeles de ce te costă mai mult dacă mergi mai târziu la dentist.” – continuă doctor Munteanu
Cum se lucrează la Cris Smile?
Abordarea acestor afecțiuni la Cris SMile se face, de obicei, prin prisma planului de tratament. Dacă ai afecțiuni grave, atunci medicul îți va pune la punct acest plan de tratament pentru a te ajuta să temporizezi intervențiile, să controlezi bugetul disponibil și să obții o sănătate orală bună.
Dacă ești pacient recurent, probabil că afecțiunile ce țin din sfera endodontiei (cariile, în speță) sunt ținute în frâu prin vizitele profilactice la șase luni.
“Există obiceiul de a sună pacienții sau de a le reaminti prin SMS de nevoia vizitelor de întreținere.” – Dr. Cristina Munteanu
În plus, fiecare pacient în parte este tratat personalizat. Dacă ajungi la Cris Smile vei avea posibilitatea să discuți cu medicul dentist, să te consulți astfel încât să obții tratamentul optim pentru tine. Pentru echipa de medici, este important să îți ofere o soluție corectă și durabilă pe termen lung.
“Deschiderea și transparența ne-au ajutat de fiecare dată, mai ales în pandemie. AM fost printre singurele clinici avizate DSP pentru a funcționa în starea de urgență, când restul cabinetelor erau închise. Experiența ne-a arătat cât de importante sunt deschiderea și transparența, discuțiile deschise cu pacientul și grijă pentru toți cei implicați într-un act medical corect.” – a încheiat dr Munteanu.
Dacă eziți în legătură cu tratarea cariilor, reține că o igienă orală bună este esențială pentru calitatea vieții și pentru un corp sănătos.
Tratamentele bolilor cavitatii bucale sunt costisitoare, dar netratarea acestora crește riscul asociat diabetului, bolilor cardiovasculare sau cancerului. Așa că găsește un medic de încredere și nu ezita să te lași pe mâna sa.
Zâmbește plin! Pandemia va trece.