Organizatorii de evenimente in natura trebuie sa isi evacuzeze deseurile
30 de voluntari Agent Green impreuna cu Daciana Sarbu, europarlamentar, colecteaza astazi deseurile produse la raliul Timisoarei si le ofera organizatorilor pentru a le evacua responsabil. Actiunea va incepe la ora 10:00, in localitatea Criciova, si se va incheia la ora 18:55, in Lugoj. Acest tip de activitate va continua si la urmatoarele etape ale campionatului national de raliuri daca organizatorii nu vor lua initiativa de a curata zona dupa incheierea evenimentelor.
Alaturi de echipa de voluntari din judetul Timis, initiatorii actiunii vor colecta deseurile lasate in urma de spectatori, in toate punctele de pe traseu unde va fi necesar si vor urmari toate probele de concurs. Deseurile vor fi colectate in saci din materiale biodegradabile. Membrii echipei vor atrage atentia spectatorilor sa evite aruncarea deseurilor in natura, atat ca un gest de protejare a mediului, cat si ca o forma de respect pentru cei din jur.
Agent Green cere Ministerului Mediului sa oblige prin lege organizatorii de evenimente in aer liber sa evacueze responsabil deseurile produse imediat dupa terminarea unui astfel de eveniment.
Daciana Sarbu a declarat: “Particip adesea la raliuri, ca spectator, si de nenumarate ori am privit neputincioasa peisajul absolut dezolant care ramane in punctele de pe traseu unde oamenii urmaresc desfasurarea cursei. De fapt, e acelasi peisaj pe care il vedem si prin paduri, si pe marginea unor rauri, si pe unele plaje – adica peste tot pe unde oamenii aleg sa se relaxeze in natura fara a avea grija sa lase locul cel putin la fel de curat cum l-au gasit. M-am hotarat sa adun cativa tineri si, impreuna cu Agent Green, sa facem noi curat in urma celor nepasatori sau neatenti. Si, in acelasi timp, sa le atragem atentia ca si mediul, si cei din jur au de suferit din cauza comportamentului lor. De multe ori, e suficient sa-i arati omului unde greseste si el va invata. Speram ca actiunea noastra va reusi sa transmita un mesaj pe intelesul multor oameni. Oricum, o vom repeta si la alte evenimente”.
”Evenimentele, fie ca sunt concerte de muzica sau raliuri, genereaza tone de deseuri care de multe ori raman in natura pe care o polueaza. Locul acestor deseuri este la centrele de reciclare sau la groapa de gunoi. Oamenii trebuie sa invete sa colecteze deseurile, iar organizatorii de evenimente sa le evacueze. Astazi le oferim organizatorilor propriile deseuri si le cerem politicienilor sa ii oblige pe acestia prin lege sa le stranga si sa le evacuze”, a spus Gabriel Paun.
{mosloadposition user10}