Our website use cookies to improve and personalize your experience and to display advertisements(if any). Our website may also include cookies from third parties like Google Adsense, Google Analytics, Youtube. By using the website, you consent to the use of cookies. We have updated our Privacy Policy. Please click on the button to check our Privacy Policy.

Afla care este importanta unei uniforme de bucatar

tunica bucatar

Un mod minunat de a profesionaliza aspectul bucatariei restaurantului tau este sa folosesti uniforme de bucatar. Aceste uniforme sunt o eticheta a profesionalismului si sunt compuse din: tunica de bucatar, pantaloni, sort si boneta.

Desigur, nu doar uniforma este importanta intr-o bucatarie, ci si accesoriile precum accesorii kitchenaid.

Revenind la uniforma de bucatarie, este foarte interesant sa aflam ca fiecare aspect al uniformei de bucatar are motivele sale practice.

Acestea fiind spuse, sa aruncam o privire mai atenta asupra sensului unei uniforme de bucatar:

Tunica

Tunica alba este exemplu perfect de tunica traditionala si simbolizeaza curatenie. De asemenea, il protejaza pe bucatar de caldura emanata de plita si de cuptor, dar si impotriva stropilor de apa fiarta sau ulei incins. O asemenea tunica are piept dublu este destinata sa ascunda murdaria si petele atunci cand este intoarsa.

Tunica de bucatara moderna poate fi, de asemenea, cu maneca scurta sau cu maneca lunga. Acestea pot varia si in ceea ce priveste culorile. De exemplu, tunica de bucatar neagra o vedem adesea in show-rile de televiziune populare din Romania.

Personalizarea tunicii de bucatar nu trebuie, de asemenea, subestimata. Emisiile TV au alimentat ideea tunicilor de bucatarie personalizate cu numele bucatarului.

tunica bucatar
sursa foto: hobbychef.ro

Pantalonii

Acestia sunt creati special pentru a oferi bucatarilor libertate de miscare si pentru a evita supraincalzirea. Desi la emisiunile TV ii vedem pe chefi si in jeansi, intr-o bucatarie ca la carte bucatarii poarta pantaloni speciali.

Sorturile

Sorturile sunt folosite pentru a proteja hainele bucatarului de stropii si petele alimentare in timp ce lucreaza in bucatarie.

In timp ce exista pe piata mai multe tipuri de sorturi, cele mai populare pe care le folosesc majoritatea bucatariilor sunt sorturile cu talie joasa si sortul care include si un buzunar. In viata de zi cu zi in bucatarie, stropii si petele sfarsesc constant pe tunica sau pantalonii bucatarului.

Daca bucatarul trebuie sa intre in sala de mese pentru a saluta oaspetii, cu siguranta imbracamintea murdara va avea un impact negativ asupra oaspetilor si asupra imaginii locului. Functia sortului de bucatarie este tocmai de a proteja hainele de pete si murdarie.

In acest fel, daca bucatarul trebuie sa intre in sala de mese pentru a saluta oaspetii, trebuie doar sa-si scoata sortul si sa-l puna din nou odata ce este din nou in bucatarie.

Boneta

Evident, nu putem lasa boneta bucatarului de-o parte. Este elementul care completeaza intreaga tinuta a bucatarului. Inaltimea palariei unui bucatar indica rangul sau in bucatarie.

Traditia spune ca cele 100 de pliuri ale unei bonete sunt cele 100 de metode diferite pe care un bucatar le cunoaste pentru prepararea unui ou. Sau, daca trebuie sa reinterpretam, denota experienta bucatarului in bucatarie.

In prezent, exista atat de multe bonete de bucatar din care sa alegeti – bonete de bucatar albe, de diferite lungimi, palarii traditionale de bucatar, plicuri de bucatar si sepci clasice de baseball. Exista, de asemenea, bonete de bucatar de unica folosinta, care pot fi achizitionate in pachete.

A fost o perioada in care bucatarii nu purtau uniforme. Doi bucatari francezi, Marie-Antoine Careme si Auguste Excoffier, au dorit sa acorde prestigiu profesiei dezvoltand uniforma bucatarului. Au vrut sa onoreze munca bucatarului si sa-si ridice statutul la o ocupatie profesionala mai prestigioasa si mai respectata.

Astfel au fost incurajati bucatarii sa studieze mai departe, ducandu-si meseria la un nivel mai profesionist, de aici si expresia expert in bucataria ta. Si de atunci cresterea si descoperirile din domeniul culinar nu s-au oprit niciodata.

By Violeta-Loredana Pascal

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts

No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.