Compania de asigurări de viață Aegon România, parte a grupului financiar internațional Aegon, a încheiat primul semestru (S1) din 2018 cu un volum al primelor brute subscrise din activitatea de bancassurance cu partenerii actuali de circa 40 milioane lei, în creștere cu 14% față de S1 2017. Pentru finalul lui 2018, reprezentanții Aegon România prognozează o valoare cumulată a primelor brute subscrise de 90 milioane lei și țintesc atingerea unui profit operațional de 15,7 milioane lei.
Valoarea plasamentelor în S1 2018 a atins pragul de 296 milioane lei, în creștere cu 15% față de prima jumătate din 2017, când se situase la 257 milioane lei. Indemnizațiile pentru evenimentele asigurate au fost de 1,26 milioane lei, comparativ cu nivelul înregistrat în S1 2017, când s-au plătit daune de aproape 1 milion lei. Indemnizațiile pentru polițele ajunse la finalul perioadei contractuale (beneficiile de maturitate și anuitățile) s-au situat, în prima jumătate a anului, la aproape 3,1 milioane lei, în scădere față de aceeași perioadă a anului trecut, când valoarea raportată a fost de 4,05 milioane lei.
“Suntem mulțumiți de parcursul pe care l-am avut în primul semestru al anului. Ne-am concentrat pe consolidarea parteneriatelor cu Banca Transilvania și Alpha Bank pe produsele de asigurare de viață din portofoliu – Aegon Fii Sigur și Aegon de Viitor. În același timp suntem bucuroși că împreună cu partenerii noștri putem oferi acum și servicii pentru sănătate, mai concret, servicii de a doua opinie medicală. Am adus în exclusivitate în România serviciul Aegon Diagnose.me, care oferă acces la o rețea internațională de medici, pentru consult online de a doua opinie medicală. Totul se desfășoară în limba română, la prețuri extrem de accesibile. Serviciile legate de sănătate sunt importante pentru clienții noștri și de aceea dorim să continuăm dezvoltarea în această zonă”, a declarat Sînziana Maioreanu, CEO al Aegon România.
Aegon, concernul olandez de asigurări și pensii private din care face parte Aegon România, a perfectat recent vânzarea operațiunilor sale din Republica Cehă și Slovacia către NN Group.
„Această dezinvestiţie ne va permite să ne eficientizăm prezența geografică și să ne concentrăm resursele pe pieţele noastre cheie“, a explicat Alex Wynaendts, CEO al Aegon. “Ne bucurăm și suntem mândri că România, alături de alte țări, este considerată importantă ca dezvoltare a Aegon în Europa Centrală și de Est”, a punctat Sînziana Maioreanu.
La nivel internațional, Aegon a raportat creșteri semnificative pentru primul semestru al anului, atingând un venit net de 491 milioane euro. Marja de solvabilitate (Solvency II) a crescut cu 14% față de finalul lui 2017, ajungând la 215%, pe baza majorării fondurilor proprii. Depozitele nete s-au situat la 3,9 miliarde euro, față de 3,7 miliarde euro în aceeași perioadă din 2017. Valoarea profitului brut este de 1,06 miliarde euro, fiind la rândul său într-un proces de apreciere.
“Rezultatele foarte bune înregistrate de Aegon la nivel internațional sunt un atu pentru filiala locală, deoarece beneficiem de experiența, maturitatea și know-how-ul unor echipe solide, care au implementat o afacere profitabilă și în continuă creștere la nivel global. Ne dorim să continuăm implementarea acestor valori globale și în România și să ne consolidăm imaginea de companie în care oamenii pot avea cea mai mare încredere atunci când vor să contracteze o asigurare de viață”, a conchis Sînziana Maioreanu.