Vă place să mergei prin expoziţii? Vreţi să ştiţi care mai sunt curentele şi tendinţele în artele plastice? Vă invităm să veniţi alături de noi. La Radio România Cultural vom discuta despre arta contemporană românească şi locul ei în lume, în compania unui specialist de marcă: Adrian Guţă.
Istoric şi critic de artă, curator de expoziţii şi conferenţiar universitar, în prezent decan al Facultăţii de Istoria şi Teoria Artei din cadrul Universităţii Naţionale de Arte din Bucureşti, Adrian Guţă (n. 1956) şi-a susţinut doctoratul în arte vizuale-istoria artei, cu o teză intitulată Generaţia ’80 în artele vizuale (2006). Este un subiect căruia i-a dedicat, de altfel, şi cărţile Texte despre Generaţia ’80 în artele vizuale (2001) şi Generaţia ’80 în artele vizuale (2008). A coordonat volumul Andrei Chintilă (2010), a realizat studiul monografic Geta Brătescu (1994) şi a fost editor, împreună cu Ion Bogdan Lefter, al antologiei de texte şi imagini Carte cu Ion Dumitriu – O viaţă de pictor (1999). Încă din 1980, Adrian Guţă a mai semnat, pe lângă numeroase studii şi eseuri, cronici şi alte articole în periodice româneşti şi străine, precum şi texte de catalog ale unor expoziţii din ţară şi străinătate. A susţinut comunicări la simpozioane naţionale şi internaţionale şi a fost curator al unor expoziţii personale şi colective, începând cu 1979.
Ascultaţi-l pe Adrian Guţă în emisiunea „Vorba de cultură”, difuzată pe Radio România Cultural de luni, 18, până vineri, 22 iunie, începând cu ora 12.00. Realizator Ema Stere.