Retrospectiva celor mai importante momente din istoria companiei
Adobe, compania americană renumită pentru produse software precum Photoshop și Acrobat, marchează 40 de ani de existență, fiind astfel una dintre cele mai longevive companii IT din istorie. Înființată pe 3 decembrie 1982 de americanii John Warnock și Chuck Geschke, Adobe devine, de-a lungul anilor, centru de excelență și reper în inovație și dezvoltare de produse software disruptive.
La 4 decenii distanță de înființare, Adobe produce aproximativ 100 de produse software, inclusiv unele dintre cele mai utilizate programe din lume, precum , Acrobat Pro, Photoshop, Illustrator, Adobe Express, Lightroom și Premiere Pro. Oferă, tototdată, experiențe excepționale atât clienților, prin aplicații de digital marketing, cum ar fi Adobe Experience Manager, Adobe Analytics sau Target, cât și angajaților, prin deschidere către inovație și un pachet amplu de beneficii.
Astfel, la nivel global, Adobe aduce și promovează un standard ridicat de wellbeing pentru angajați și un pachet de beneficii financiare și non-financiare superior, plasând compania în topul celor mai doriți angajatori din piața globală IT. Anul 2022 marchează, de altfel, al 22-lea an în care Adobe a fost inclusă în topul Fortune al celor mai atractive companii pentru care să lucrezi.
De-al lungul celor 40 de ani, Adobe a crescut constant achiziționând companii de profil, inclusiv unele dintre cele mai puternice organizații concurente, cum ar fi Aldus, Macromedia, Omniture sau Magento.
Adobe Romania, cel mai mare centru din Europa al companiei
Pe plan local, subsidiara gigantului IT, Adobe România, cel mai mare centru Adobe din Europa axat pe dezvoltarea de produse softwate, înființată în 2006, prin preluarea startup-ului local Interakt Online, a atins în luna octombrie pragul de 1000 de angajați. Creșterea continuă în ceea ce privește numărul de angajați, formarea și dezvoltarea echipei fiind o preocupare constantă pentru companie și necesară pentru creșterea nivelului de performanță.
În cele 4 decenii, Adobe a investit constant în invovație, cercetare și dezvoltarea produselor software care să reziste testului timpului, iar cultura organizațională a fost axată mereu pe respectul față de parteneri și îndreptată spre angajat. Aceste valori ne-au ghidat acțiunile, dezvoltarea și evoluția și continuă să-i inspire, zi de zi, pe cei 27.000 de angajați ai Adobe.
„Pe plan local, acordăm o mare importanță satisfacției la locul de muncă, ținem cont de nevoi și provocări, măsurăm constant gradul de mulțumire al colegilor noștri. Iar nivelul salarial, pachetul de beneficii, oportunitățile de învățare și dezvoltare sunt elemente centrale în strategia noastră de atragerea a talentelor și retenția de personal” declară Cris Radu, Site Leader Adobe România și Vice President of Engineering.
Pe lângă salariile competitive, angajații Adobe România primesc un pachet performant de beneficii financiare, precum recompensarea financiară anuală pentru performanță sau acțiunile tranzacționabile pe bursă, dar și non-financiare precum beneficii de sănătate, programe de dezvoltare personală și profesională, oportunitatea de a dezvolta produse inovative, experiențe inedite la birou, decont pentru echipamente sau abonamente sportive, zile libere, discounts&perks, beneficii centrate pe wellbeing.