TVR a început pe 12 februarie filmările pentru un nou serial românesc, producţie proprie, pe care îl va difuza din această toamnă. „Brigada omoruri” este o mini-serie poliţistă, în şase episoade, fiecare conţinând cazuri inspirate din crimele „autohtone”. Poveştile prezentate nu au nimic de-a-face cu situaţiile contrafăcute, preluate automat din alte filme sau cu false răsturnări „spectaculoase”, tipice scenariilor poliţiste româneşti de până acum.
Director de imagine este Silviu Andrei, iar regia filmului este semnată de Valentin Hotea, regizor al Televiziunii Române şi membru fondator al Asociaţiei Cineaştilor din România. Seria se bucură de o distribuţie generoasă, care îi are cap de afiş pe Mimi Brănescu, Andi Vasluianu, Doru Ana (roluri de continuitate) şi Vali Popescu, Magda Catone şi Şerban Ionescu (roluri episodice).
Filmările se fac în regim de film artistic, cu două săptămâni de lucru pentru fiecare episod şi vor dura până în a doua jumătate a lunii iulie, având locaţii inedite precum case de la marginea Bucureştiului sau canale subterane.
Fiecare dintre episoadele seriei gravitează în jurul unui simţ: văzul, mirosul, simţul tactil, gustul, auzul şi „al şaselea simţ”. Aceste simţuri reprezintă, de fapt, declanşatorul crimei, punctul de plecare cu ajutorul căruia este dezvăluită, pe parcursul fiecărui episod, câte o latură a naturii umane.
Ca în cazul oricărui film cu un specific anume, şi în cazul filmului „Brigada omoruri” documentarea a fost intensă. Pentru a păstra intacte ancorele realităţii, realizatorii seriei şi-au sprijinit munca pe o amplă documentare făcută la Serviciul Omoruri din cadrul Poliţiei Capitalei.
Crimele prezentate vor fi frapante prin „banalitatea” sau meschinăria lor, dar accentul va fi pus pe caractere, pe personaje, fie că e vorba de ucigaşi, de poliţişti sau de cei care sunt afectaţi direct sau indirect de crimă.
Relaţiile dintre poliţişti, dar şi relaţiile lor cu familiile vor forma un păienjăniş complex. Dacă zilnic rezolvă cazuri grele şi iau decizii care implică viaţa şi moartea, cu toţii continuă să caute, de-a lungul tuturor episoadelor, soluţii şi pentru viaţa lor personală.
«Întreaga mini-serie este concepută într-o cheie „minoră”, umană, cu situaţii realiste, cu personaje credibile şi, nu în ultimul rând, cu o doză importantă de umor şi ironie», declară Nicoleta Mocanu, producătoarea filmului.
{mosloadposition user10}