Meta Estate Trust SA, o nouă companie pe piața imobiliară din România, anunță că în cadrul Adunării Generale a Acționarilor, care a avut loc în data de 14 iunie 2021, a fost aprobată majorarea capitalului social cu suma de 20 de milioane de lei. Compania își propune să atragă această sumă de la investitorii de pe Bursa de Valori București, printr-un plasament privat organizat la începutul lunii iulie.
„Piața rezidențială locală se află într-una dintre cele mai bune perioade ale sale și oferă o oportunitate unică pentru investitori. În doar câteva luni, Meta Estate Trust a reușit deja să atragă 30 de investitori de renume, hotărâți să transforme compania într-o poveste de succes autentică. Cu cele 19 milioane de lei atrase anterior, împreună cu suma de 20 de milioane de lei planificată să fie atrasă în această vară, vrem să devenim un jucător important pe piața imobiliară și de capital din România. Viitorul plasament privat va oferi o premieră pentru Bursa de Valori București: toți investitorii vor beneficia ulterior de o alocare de acțiuni preferențiale de 14,425% din suma totală investită,” a declarat Eugen Voicu, cofondator Meta Estate Trust.
Meta Estate Trust are o structură de tip holding și își propune să fructifice cele mai bune oportunități din sectorul imobiliar local, concentrându-se pe segmentul rezidențial urban mare, reprezentat într-o primă etapă de București, Constanța, Cluj-Napoca, Iași și Timișoara. În mai 2021, Meta Estate Trust a finalizat prima rundă de finanțare, după ce a atras 19 milioane de lei de la 30 de investitori. Capitalul atras în această rundă a fost utilizat pentru achiziția a aproximativ 40 de proprietăți – apartamente noi în București, Constanța și Mamaia. Pentru a maximiza rentabilitatea investiției, înainte de a fi vândute sau închiriate către clientul final, unele apartamente vor fi amenajate cu sprijinul Delta Studio, acționar în cadrul Meta și unul dintre cei mai mari furnizori de amenajări interioare de lux din România.
Modelul de business adoptat de Meta Estate Trust este unic în România, bazat pe un ciclu scurt de rotire a capitalurilor, de maximum 18 luni. Pentru a reduce riscurile legate de investițiile în real estate, Meta are în vedere atât achiziții directe de apartamente în diverse faze de finalizare cât și intrarea în parteneriate cu dezvoltatori imobiliari consacrați. Datorită expertizei și implicării acționarilor, Meta deține experiență și competențe complementare în domenii precum vânzări, amenajări interioare sau atragere de capital, care sunt puse la dispoziția dezvoltatorilor pentru a adăuga valoare în proiectele la care aceștia participă. În acest sens, compania discută în prezent cu mai mulți dezvoltatori pentru a-i ajuta să beneficieze nu numai de capital pentru dezvoltare, ci și de rețeaua de vânzări a Meta Estate. Compania are în vedere, de asemenea, investiții directe în acțiuni ale dezvoltatorilor locali pentru a maximiza randamentele oferite acționarilor.
Cu ocazia AGA din 14 iunie, acționarii au aprobat numirea Comitetului Consultativ alcătuit din 5 membri, acționari ai companiei – Marian Alecu (antreprenor în HoReCa și turism), Ilinca von Derenthall (membru independent cu experiență desăvârșită în Consilii de Administrație), Viorel Nica (Capital Leasing IFN), Andreea Păun (Griffes) și Marius Scuta (JLL). Ilinca von Derenthall a fost aleasă președinte al Consiliului Consultativ. Acest consiliu va asista conducerea în toate etapele de dezvoltare a afacerii.
Meta Estate Trust este administrat de o companie de management, Meta Management Team SRL, înființată de cei șase inițiatori ai proiectului: Eugen Voicu prin Certinvest Management Solutions, Ionuț Nicolescu, președinte SVN România, Adrian Stanciu, membru fondator Erudio și Ascendis Consulting, Delta Studio, prin antreprenorii Dragoș Bonea și Alex Bonea, Cosmin Mizof, Head of Risk Management la Certinvest și Mentor 2 Invest. Obiectivul managementului Meta Estate Trust este atingerea unei ținte de randament proiectată ca medie anuală în primii zece ani de peste 15%.