Actavis, cel de-al treilea jucător pe piaţa mondială de produse farmaceutice generice, a oferit recent premii în valoare de 3000 de euro celor mai buni studenţi la medicină în cadrul celei de-a 13-a ediţii a concursului Studentul Anului. Grupul farmaceutic este pentru prima dată partenerul concursului Studentul Anului, însă are 20 de ani de experienţă în proiecte de dezvoltare a tinerilor deosebiţi, investind în componenta educaţională a activităţii sale de CSR peste 500.000 de euro, în principal pentru burse acordate olimpicilor la chimie şi participarea acestora la Olimpiadele Internaţionale de Chimie de-a lungul ultimilor peste 20 de ani.
Concursul Studentul Anului este un proiect organizat la nivel naţional de către organizaţia studenţească Voluntari pentru Idei şi Proiecte, care îşi propune să unească mediul de business cu cel academic, premiind excelența în mediul universitar românesc, pe cinci categorii de concurs: Medicina, Economie, Jurnalism și Comunicare, Drept și Arhitectură.
Participanții la secțiunea Medicină au fost invitati sa redacteze un eseu pe tema „Beneficiile utilizării medicamentelor generice”.
Criteriile de selecție a câștigătorilor au fost argumentația eseului și implicarea în activități extracuriculare. Pe lângă acestea, pentru a se înscrie, stundenţii au depus şi un dosar format dintr-un portofoliu cu proiecte şi reuşitele lor academice. Juriul format din Dr. Dr. Raed Arafat (secretar de Stat în Ministerul Sănătăţii), Prof. Farm. Dumitru Lupuleasa (Decan al Facultății de Farmacie din cadrul Universității de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din București) şi reprezentanţi ai Actavis (Ana Maria Drăgănică – Manager Comunicare Actavis şi Dan Napradean – Director Calitate Actavis Operations), a evaluat cele 49 de lucrări înscrise în concurs la secţiunea Medicină.
Trofeul Studentul Anului la secţiunea Medicină a fost acordat Danei – Maria Fătu, studentă în anul VI la Facultatea de Farmacie din cadrul Universității de Medicină și Farmacie, care a primit şi un premiu în valoare de 1500 de euro. Pe poziţia secundă s-a clasat Iulia Mădălina Pop care a primit un premiu în valoare de 700 de euro, iar premiul trei, în valoare de 500 de euro, i-a revenit Andreei Şerban.
De asemenea, primii cinci student clasaţi la această secţiune au mai primit câte o inviţaţie la Congresul European de Medicină de Urgența ce va avea loc în luna septembrie 2013 în Franța, oferite de Fundaţia Smurd.
“Actavis a înţeles că orice societate, pentru a se dezvolta frumos, are nevoie de o bază solidă, iar aceasta presupune o atenţie sporită acordată educatiei, de încurajarea valorilor autentice care se regasesc la nivelul tinerilor. Astfel, investiţia în programe de educaţie a devenit firesc una dintre priorităţile activităţii noastre. Susţinem iniţiativele care răspund provocării la excelenţă, iar proiectul Studentul Anului este unul dintre acestea”, a declarat Ana-Maria Drăgănică, director comunicare Actavis, membru al juriului pentru secţiunea medicină.
“Actavis, ca dezvoltator de medicamente generice, investeşte constant în cercetare. Lucrările evaluate ne-au redat speranţa în cercetarea din România, în profesionalism, seriozitate, inteligenţă, educaţie şi ştiinţă. Am parcurs toate lucrările şi dosarele înscrise la concurs şi pot spune că m-au impresionat mult şi sper că aceşti tineri să nu fie excepţii ale generaţiei lor. Finaliştii s-au remarcat printr-o activitate academică deosebită şi nişte lucrări foarte bine documentate şi argumentate”, afirmă Dan Năprădean – Director Calitate Actavis Operations şi membru al juriului.
Actavis încurajează dezvoltarea tinerilor valoroşi ai României, prin programul “Actavis susţine performanţa”, prin care acordă burse şi sponsorizează echipa participantă la Olimpiada Internaţională de Chimie. De asemenea, prin acordrea unor burse de studiu olimpicilor internaţionali care decid să urmeze cursurile unei universităţi de profil din România, Actavis îşi propune să incurajeze retenţia acestor tineri excepţionali în ţară şi dezvoltarea valorilor noastre autentice.
{mosloadposition user9}