Într-o perioadă în care pandemia a impus schimbări nu doar la nivel de interacțiune și comportament în viețile de zi cu zi ale oamenilor, ci și la locul de muncă, adaptarea a fost cuvântul de ordine.
De la extinderea work from home, acolo unde activitatea a permis acest lucru, la stabilirea unor rotații ale echipelor prezente concomitent la birou, până la reguli stricte în ceea ce privește interacțiunea cu colegii – fiecare organizație a luat decizia cea mai bună și potrivită.
Există, însă, companii – în special din producție – unde munca de acasă poate fi aplicată doar limitat și unde au fost luate măsuri pentru siguranța angajaților care vin la birou, în fabrică, pe platforme.
Echipele KADRA au răspuns solicitării JTI România de a automatiza căile de acces pentru fabrica de țigarete și pentru sediul central al companiei. Fabrica de pe platforma Pipera este recunoscută pentru eficiență și performanță la nivelul grupului JTI, preocuparea pentru siguranța angajaților și colaboratorilor care îi trec pragul fiind una firească, mai ales în contextul generat de pandemia de COVID-19.
Clanța unei uși este una dintre cele mai expuse suprafețe la contactul repetat. Un obiect banal devine astfel locul unde se dezvoltă în voie virusuri sau bacterii care apoi întră în contact cu mâinile celor care le ating prin simplul gest de a … deschide ușa.
Există și soluții curate de acces, ușile automate, dotate cu un sistem de senzori care permit deschiderea fără atingere. Astfel de uși au fost instalate de echipele KADRA la clădirea de birouri și la fabrica de țigarete JTI.
Compania a dorit să garanteze siguranța angajaților și colaboratorilor săi încă de la intrarea principală, cu acces automat, fără contact. Pentru aceasta a fost montată o ușă automată glisantă care se deschide spre recepție, această zonă de primire fiind la rândul ei separată de aria birourilor de o ușă automată full glass.
Pentru a permite trecerea în siguranță a angajaților prin clădire, au fost create fluxuri separate pentru intrare și iesire, ambele cu căi de acces automate, bazate pe sistemul deja implementat de control acces sau pe instalarea de butoane no touch, care funcționează cu senzori ce acționează de la distanță sistemul de deschidere a ușilor, reducând astfel riscurile de contaminare.
Astfel de senzori „fără atingere” pot fi montați simplu și rapid pe diverse suprafețe asemenea unui întrerupător și funcționează după instalarea setărilor de detecție care acționează pe o rază între 15 și 80 cm
Acces automat a fost prevăzut și pentru fabrica de țigarete, printr-un sistem de uși glisante într-un canat sau în două canate, unele dintre ele prevăzute și cu sistem break out, acestea din urmă permițând evacuarea rapidă și în siguranță a persoanelor din clădire, în caz de incendiu. De asemenea, ușile batante existente au fost automatizate pentru a permite deschiderea fără atingere.
„Diferențierea serviciilor și a sistemelor implementate de KADRA vine mai ales din faptul că noi nu vindem doar un produs, ci încercăm totodată să găsim cea mai bună variantă de răspuns la nevoile beneficiarului. Nu suntem aici doar pentru a instala căi de acces automatizate, ci pentru a-i găsi clientului cea mai bună variantă. Iar acest lucru înseamnă personalizare, croială pe măsura fiecăruia. Iar ușile automate oferă acest mare beneficiu, și anume ne scutesc de a atinge cu mâna clanțele. Dacă ne gândim bine, clanța unei uși reprezintă în aceste momente una dintre cele mai mari amenințări la sănătatea publică. O persoană infectată, care pune mâna pe uși (la intrările/ieșirile din organizație) riscă să-i contamineze pe toți cei care pun mâna pe ușile respective. Tocmai de aceea, ușa automată este singura soluție sigură de acces.”, spune Andreea Strugaru, Managing Partner KADRA.