Vineri, 22 Noiembrie la orele 10.00, va avea loc la Liceul Tehnologic Cezar Nicolau din Branesti, campionatul Academia Junilor Bucatari, editia 2024.
Evenimentul fondat de Gabriella Pascaru Bisi & Arta Gustului si derulat anul aceta in parteneriat cu Liceul Tehnologic Cezar Nicolau, isi propune ca si in editiile anterioare un program de educatie gastronomica integrata, bazandu-se pe o colaborare intre mediul privat, si institutii publice.
Programul initiat si derulat de catre Gabriella Pascaru Bisi incepand cu anul 2017, promoveaza perfectionarea, educatia gastronomica, etica profesionala, bunele practici, cultura gastronomica, noutati, mentorat si noile concepte ce tin de lumea gastronomiei din care elevii de astazi vor face parte
Programul se bazeaza pe parteneriate solide de durata cu cele mai importante companii din industria HoReCa si retail, companii care sunt implicate in educatia gastronomica dar si in actiuni CSR si care au inteles importanta acestor evenimente pentru elevi.
In editia cu numarul 8, organizatorii vin cu schimbari radicale, in sensul in care au schimbat partea competitionala, elevii avand 4 probe. Totodata, organizatorii se mandresc cu o serie serie de workshop-uri practice adresate elevilor din clasele cu specializare de bucatari, workshop-uri cu care au obtinut rezultate de exceptie pentru al doilea an scolar consecutiv, la Liceul Tehnologic Cezar Nicolau.
Pe 22 Noiembrie, elevii vor avea parte de surprize, evenimentul desfasurandu-se in doua paneluri. Va fi o zi plina de informatie gastronomica, workshop-uri oferite de catre parteneri si desigur, invitati speciali pe masura; astfel, vor noutati de la specialistii din domeniu, vor avea parte de o competitie de tip reality show, iar la finalul evenimentului vor fi premiati cei mai buni.
Unul dintre scopurile proiectului, este implicarea unui numar cat mai mare de elevi si cadre didactice in vederea imbogatirii cunostintelor teoretice si practice, legate de educatia gastronomica.
Obiectivele proiectului:
- Dezvoltarea cunostintelor gastronomice
- Imbogatirea cunostintelor de educatie si cultura gastronomica, incepand de la tehnici si terminand cu decorarea preparatelor.
- Realizarea de catre elevi a unor preparate culinare echilibrate si gustoase
- Grupul tinta caruia i se adreseaza proiectul este format din elevi din invatamantul liceal de specialitate, cadre didactice din invatamantul preuniversitar si cercetatori.
Invitati speciali ai acestei editii sunt:
- Cristina Van Der Schaaf – Fondator Horeca Culinary School, singura scoala din Romania cu acreditare World Chef Association
- Gabriel Gorgan – Trainer si Director Educational Horeca Culinary School
- Dr.Ing.Cercetator Irina Mexi – Directorul Laboratorului Elisa din cadrul IBA
- Corporate Chef Parmafood – John Menumorut
- Anda Voicu – Director Marketing Fuchs Condimente
- Stelian Stefan – Director National de Vanzari Lacerta & Sommelier cu certificare internationala
- Dina Ionescu – Co-proprietar Teamfresh Horeca
- Executive Chef Novotel Dumitru Bucsa
- Maria Andrei – Prima TV
- Pe toata durata evenimentului, atmosfera va fi intretinuta de DJ Marcous si DJ Axxy
In viitor:
Academia Junilor Bucatari va veni cu o serie de evenimente targhetate; va veni cu un nou concept al unui eveniment unic in Romania, adresat elevilor din Romania, din licee cu profil gastronomie si turism.
Sponsori: Fuchs, Alufix, Eisberg
Partener institutional: Horeca Culinary School, IBA, Lacerta
Gold Partner: Parmafood Group
Silver Partner: Macromex HORECA
Partener de hidratare: Aqua Carpatica
Parteneri: Pietro Coricelli, LA Molisana, Kikkoman, Tabasco, Meggle, Teamfresh, Muller, Pepsi, Lancom, Spornic, Hochland, Musetti, YO, 7Spice, Casa Horeca, Margaritar, XXXLutz, Ireks, Vitaplant, TopLIne, Hygienium, Expertto, Curtea Veche, Maresi, Pharma Nord, DJ Marcous, Alex Bisi Photography
Un eveniment recomandat de Radio Romania Actualitati
Parteneri Media: BucurestiFM, PRwave, TrendsHRB, GastroMedia, Radar de Media
Participarea elevilor si profesorilor este gratuita!