si redefinerea pietelor dupa aderare in dezbaterea "Zilei Europene a Concurentei si Competitivitatii in Romania"
Problematica legata de concurenta intre companii nu este inca o prioritate pentru majoritatea managerilor din Romania. Doar incepand cu data aderararii, 1 ianuarie 2007, Romania intra sub jurisdictia Comisiei Europene, ceea ce in plan practic inseamna ca se vor putea deschide investigatii, urmariri si controale direct de la Bruxelles, in special asupra firmelor mari.
Asa s-a intamplat si in celelalte noi State Membre care au aderat acum doi ani la UE. Nici in Romania nu se va reinventa roata. In acest context, sub egida Platformei CEFTAC, se organizeaza la Bucuresti cea de-a doua editie a Zilei Europene a Concurentei si Competitivitatii cu sprijinul unor prestigioase institutii precum: Comisia pentru Industrii si Servicii si Comisia pentru Munca si Protectie Sociala ale Camerei Deputatilor, Consiliul Concurentei, Camera de Comert si Industrie a Romaniei, Societatea de Avocati Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen, membra fondatoare a SEE Legal "The South East Europe Legal Group" si Philip Morris Romania.
In acest an, dezbaterile au in vedere doua teme. Prima se refera la diferenta dintre detinerea unei pozitii dominante si abuzul de o asemenea pozitie dominanta, abuz ce se sanctioneaza cu amenzi ce merg pana la 10% din cifra de afaceri la unele companii, iar a doua se refera la nevoile aparute in ceea ce se cheama definirea pietelor relevante dupa 2007, adica extinderea pietei romanesti prin integrarea in Piata Unica, ca si intensificarea concurentei intre firmele care ofera bunuri si servicii similare. Principalii animatori ai dezbaterii sunt: Dna Cristina VASILOIU (Grupul Economist / N24 TV), Dna Gilda LAZAR (Vicepresedintele Asociatiei Romane a Profesionistilor in Relatii Publice -ARRP) si Dl Luca NICULESCU (RFI / Money Channel).
In acelasi context, avand in vedere interesul de care se bucura pregatirea pentru accesarea Fondurilor Structurale, Casa Europei-EUROLINK in colaborare cu societatea SCA Hahui si Asociatii si Universitatea Romana de Stiinte si Arte "Gheorghe Cristea" vor lansa un CD care prezinta in premiera traducerea si explicarea noului pachet legislativ necesar pregatirii proiectelor si achizitiilor publice legate de absorbtia Fondurilor Structurale.
Mentionam ca perioada de inscriere a fost prelungita pana in data de 15 noiembrie 2006. Informatii suplimentare si formularul de inscriere pot fi accesate pe internet la paginile de web: www.HouseofEurope.ro si www.ceftac.ro sau pot fi solicitate la tel./fax: (021) 2304997 sau eurolink@b.astral.ro .
{mosloadposition user10}