Program de educaţie şcolară a viitorilor posesori de animale de companie
Începând din luna noiembrie 2007, elevii claselor a II-a învăţă regulile de bază ale îngrijirii animalelor de companie în cadrul celei de-a doua editii a programului de educaţie şcolară iniţiat de către Asociaţia Generală a Medicilor Veterinari, în parteneriat cu Ministerul Educaţiei – Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, cu sprijinul Pedigree şi Whiskas.
Special conceput pentru elevii claselor a doua, programul ,,Copiii învaţă Abecedarul îngrijirii animalelor de companie” intră în al doilea an de existenţă şi se va defăşura în toate şcolile din capitală pe parcursul anului şcolar 2007 – 2008.
În anul şcolar 2006 – 2007 au beneficiat de acest program mai mult de 10.000 de elevi de clasa a doua din peste 140 de şcoli din Bucureşti.
Ca şi în anul precedent, o echipă formată din medici veterinari, membri ai Asociaţiei Medicilor Veterinari, le va explica elevilor, într-o manieră interactivă, beneficiile şi responsabilităţile pe care le implică deţinerea unui animal de companie. În cadrul acestor cursuri, copiii vor putea afla despre cum să-şi aleagă animalul potrivit, cum să se poarte în preajma unui animal cu sau fără stăpân şi cum să “citească” mesajele transmise de acesta. Mai mult decât atât, cei mici vor învăţa despre responsabilitatea pe care o implică deţinerea unui animal, învăţând cât de importante sunt elemente precum nutritia echilibrată, exerciţiile în natură şi nevoia de atenţie şi îngrijire permanentă a prietenilor necuvântători.
“Copiii din clasele a II-a vor redeschide si în acest an abecedarul îngrijirii animalelor de companie. Succesul de care s-a bucurat iniţiativa în anul şcolar 2006 – 2007 ne face să fim încrezători în faptul că cei mici vor deveni proprietari responsabili ai animalelor lor de companie. Grija faţă de animalele de companie, fie că vorbim de câini, pisici, peşti sau păsări, le dezvolta copiilor un sentiment de generozitate si responsabilitate fata de o altă fiinţă, ceea ce contribuie la procesul lor de maturizare. Ne bucură reacţiile elevilor din cele peste 140 de şcoli din capitală care au participat la acest program anul trecut şi suntem nerăbdători să continuăm munca începută” a precizat Constantin Bratu, doctor veterinar Pedigree şi Whiskas.
Modalitatea originală de susţinere a orelor a fost concepută pentru a se adapta procesului de invatare specific copiilor de această vârstă, care asimilează uşor informaţiile în cadrul lecţiilor interactive. Cursurile vor fi animate, medicii veterinari provocându-i pe copii să participe la discuţii şi jocuri amuzante menite să îi înveţe într-un mod atrăgător cum trebuie să aibă grijă de animalele de companie. Copiii vor primi broşuri special concepute pentru acest program, care vor conţine desene, sfaturi şi jocuri cu şi despre animale.
Conceput ca un program de educaţie şi informare a celor care deţin animale de companie, a iubitorilor de animale în general şi a potenţialilor posesori de animale, acest proiect este derulat de MARS Incorporated în toată lumea încă de la sfârşitul anilor ’70
Programul se va desfăşura ţinând cont de durata anului şcolar stabilită de către Ministerul Educaţiei, cu întreruperi în perioada vacanţelor.
{mosloadposition user10}