care le faciliteaza accesul la tratamente”
・ Pacienţii cu afecţiuni autoimune sunt nevoiţi să aloce între 6 şi 12 zile pe an din timpul lor liber doar pentru îndeplinirea formalităţilor impuse de lege şi pentru procurarea medicamentelor.
・ A.P.A.A. lansează campania “Concediul este pentru odihnă, nu pentru boală”.
・ Până acum au fost parcurşi 16 604 km şi s-a ajuns în 23 de localităţi pentru ca primii 100 de pacienţi să beneficieze deja de acest serviciu.
Asociaţia Pacienţilor cu Afecţiuni Autoimune (A.P.A.A.) a iniţiat un serviciu gratuit care vine în ajutorul pacienţilor prin facilitarea accesului la tratamente corespunzătoare, în cele mai bune condiţii de siguranţă. Proiectul are un impact major asupra pacienţilor, asociaţia preluând lupta cu birocraţia, cu limitările de timp, bani, stare de sănătate şi resurse disponibile, factori care afectează grav calitatea vieţii persoanelor bolnave.
Pacienţii cu afecţiuni autoimune sunt bolnavi cronici care, în ciuda faptului că suferă de boli care le schimbă viaţa, sunt nevoiţi să călătorescă din localităţi de provincie în centre universitare mari, unde găsesc medici specialişti care pot diagnostica boala corect şi pot prescrie tratamentele potrivite. Aceştia consumă până la 12 zile pe an doar pentru îndeplinirea formalităţilor impuse de lege şi întâmpină dificultăţi în găsirea rapidă a tratamentelor, unele dintre ele rare şi cu dificultăţi de aprovizionare în farmacii.
A.P.A.A. va susţine eforturile legate de obţinerea lunară a tratamentelor, dar şi livrarea la domiciliu a medicamentelor, care trebuie administrat la intervale clare de timp, orice întârziere afectând starea de sănătate a pacientilor. A.P.A.A. va organiza un calendar individualizat pentru fiecare pacient, cu informaţii complete despre diagnostic şi starea de sănătate, va ţine legătura cu aceştia şi se va asigura că au acces la tratament. Astfel, pacienţii vor avea mai mult timp pentru odihnă şi relaxare, atât de importante pentru refacerea unui organism bolnav.
“Ne gândim la acest program de aproape 2 ani, dar abia anul acesta am reuşit să-l demarăm. Nu e uşor să aduci împreună pacienţi, medici şi farmacişti. Dar iată că efortul a meritat şi acum avem acest program care funcţionează deja de 4 luni. Au fost parcurşi 16 604 km şi s-a ajuns în 23 de localităţi pentru ca primii 100 de pacienţi să beneficieze deja de acest serviciu. Aceştia sunt mulţumiţi, primesc tratamentele acasă, nu mai este nevoie să se învoiască de la serviciu, sau să se deplaseze din alte localităţi. Cu îndemnul “concediul este pentru odihnă, nu pentru boală”, pacienţii îşi concentrează energia asupra altor activităţi, iar banii economisiţi pot fi folosiţi pentru îmbunătăţirea nivelului de trai.”, a spus Rozalina Lăpădatu, preşedinte A.P.A.A..
Un gest pur de voluntariat făcut de A.P.A.A. aduce beneficii semnificative pentru pacienţi şi familiile acestora. “Suntem încântaţi pentru că prin acest serviciu este asigurată continuitatea administrării terapiilor chiar şi în condiţiile în care pacienţii nu sunt din Bucureşti sau sunt greu deplasabili din cauza afecţiunii de care suferă”, a spus dr. Roxana Dumitrescu, Spitalul de Boli Infecţioase Victor Babeş (medic primar dermato-venerolog, medic specialist medicină generală, cercetător ştiinţific).
“Eforturile sunt mari atât din partea A.P.A.A., cât şi din partea firmelor partenere implicate, firma de transport Alex Com, Farmaciile DONA şi Pharma Vision. Suntem deschişi să atragem orice altă firmă parteneră care doreşte să susţină acest proiect, în beneficiul pacienţilor”, a completat Rozalina Lăpădatu.
“Susţinem proiectul A.P.A.A. pentru că este gândit să aducă beneficii extrem de importante pentru pacienţii cu afecţiuni autoimune, pornind chiar de la o nevoie stringentă şi reală a acestora. Am fost de acord să contribuim prin susţinerea aprovizionării în timp util cu medicamentele necesare, cei de la A.P.A.A. fiind foarte profesionişti şi colaborând în baza unei planificări clare. Disponibilitatea medicamentelor este unul dintre avantajele noastre competitive pe piaţă, deci decizia susţinerii proiectului APAA a fost una naturală”, a declarat Ana Maria Petculescu, Director de Marketing Farmaciile DONA.
Despre A.P.A.A.
Asociaţia Pacienţilor cu Afecţiuni Autoimune (A.P.A.A.) s-a înfiinţat pentru a oferi suport persoanelor şi familiilor celor afectaţi de aceste boli. Principalele obiective ale Asociaţiei sunt reintegrarea socială si profesională a pacienţilor cu afecţiuni autoimune, consilierea de specialitate a pacienţilor şi familiilor lor, precum şi impulsionarea responsabilizării structurilor guvernamentale în problematica acestor boli.
Pentru mai multe informaţii despre A.P.A.A. vizitaţi: www.apaa.ro, dar şi pagina de Facebook a asociaţiei.
Despre Farmaciile DONA
Farmaciile DONA este una din cele mai mari reţele de farmacii, cu capital integral românesc, având o experienţă de peste 20 de ani pe piaţa locală şi deservind lunar peste 1 milion de pacienţi din toată ţara. Compania are peste 1500 de angajaţi şi numără 220 de farmacii.
Despre Alex Com
Alex Com este o societate românească cu capital 100% privat, specializată în transporturile de produse cu temperatura controlată. Înfiinţată în 1994, societatea are 80 de salariaţi şi dispune de un număr de 33 autocamioane frigorifice cu o capacitate de încărcare de 20 de tone.
Despre Pharma Vision
Farmacia Pharma Vision oferă întreaga gamă de produse si servicii specifice unei farmacii moderne: reţete compensate şi gratuite (CJAS Giurgiu), reţete gratuite pentru Programele Naţionale de Sănătate, reţete compensate şi gratuite – OSPNAJ, medicamente OTC, suplimente nutritive – la cele mai mici preţuri, aparate şi dispozitive medicale (glucometre, tensiometre, cântare, nebulizatoare), produse pentru îngrijire specifică Mamă şi copil şi produse dermo-cosmetice.