Odată cu decizia de a se renunța la obligativitatea purtării măștilor de protecție în aer liber, clinicile de înfrumusețare au remarcat o creștere a cererii pentru procedurile de eliminare a firelor de păr facial.
Specialiștii subliniază că metodele clasice de epilare, cum este cea cu ceară, prezintă multe dezavantaje și pericole de ordin estetic, iar epilarea definitivă cu laser este soluția ideală pentru a scăpa, pe termen lung, de stresul acestei proceduri frecvente.
„Pilozitatea facială reprezintă o mare problemă în rândul femeilor și ea este pricinuită de dereglări hormonale și de diverse tratamente pentru stimularea fertilității. În plus, în ultimii ani, din cauza alimentației cu hormoni de creștere și aditivi, s-a constatat o creștere a cazurilor de hiperpilozitate în rândul femeilor.
Nu este deloc indicat ca acestea să își smulgă firele de păr sau să apeleze la epilarea cu ceară pentru că, deși pare o soluție rapidă, pe termen lung intervin efecte nedorite din punct de vedere estetic.
Mai întâi, să ținem cont că, dacă alegi metodele clasice de epilare, cum este ceara, trebuie să aștepți ca firele de păr să crească, ceea ce devine extrem de inestetic.
Pe măsură ce îl epilezi prin smulgere, firul de păr devine din ce în ce mai gros, se văd rădăcinile și zona respectivă devine mai închisă la culoare. În plus, apar bubițe, foliculită, pielea este plină de iritații, cu fire crescute pe sub piele, care se infectează și care sunt foarte inestetice.
Mai mult, după epilarea cu ceară sunt șanse maxime ca pielea să se hiperpigmenteze la contactul cu razele soarelui, întrucât se face și o exfoliere a straturilor superioare ale pielii odată cu smulgerea firelor de păr. Riști astfel să rămâi cu o pată maro pe piele, care va dispărea cu greu, după multe tratamente de peeling.
Tocmai de aceea, varianta epilării cu laser este mult mai indicată. Rezultatele vizibile se văd chiar după prima ședință – reducerea firelor de păr cu 20-40%, după aproximativ 2 săptămâni post-tratament;. Este și soluția recomandată de către toți medicii dermatologi din întreaga lume, pentru tratarea foliculitei.
Sunt tehnologii laser, cum este laserul diodă PrimeLase de la Noblezza, care se pot urma inclusiv vara, aplicând SPF apoi pe zona unde s-a acționat.
Cu 4 săptămâni înainte de tratament se recomandă evitarea decolorării firului de păr și a smulgerii cu ceară, epilatorul electric sau penseta.
Se recomandă evitarea expunerii la soare cu 2 săptămâni înainte de ședința de epilare definitivă.
Nu este recomandat femeilor care doresc să rămână însărcinate și iau tratamente hormonale sau femeilor însărcinate;
Firele de păr se subțiază și cad chiar după o singură ședință, iar, pentru a rămâne cu o piele fină, fără niciun fir de păr, pe termen lung, sunt necesare 8-10 ședințe”, explică Andreea Suciu, specialist estetică la clinica Noblezza din București (www.noblezza.ro).