cu viata personala
Sondajul a fost realizat în cadrul proiectului "Şanse egale pentru cariere de succes"
Peste 90% dintre femeile de afaceri consideră că româncele reuşesc să îmbine cu succes profesia cu viaţa personală şi pot fi un factor de decizie care influenţează organizaţia sau societatea. 45% declară că au întâlnit cazuri de discriminare la locul de muncă, iar 95% sunt de părere că instrumentele IT sunt esenţiale în dezvoltarea carierei.
Aceastea sunt principalele concluzii ale sondajului realizat în rândul a 300 de participante la programul "Şanse egale pentru cariere de succes", din cadrul proiectului cu acelaşi nume derulat de SIVECO Romania S.A., în parteneriat cu Mediafax şi Academia de Studii Economice Bucureşti.
Majoritatea femeilor intervievate consideră că autocunoaşterea, perfecţionarea continuă şi dezvoltarea personală reprezintă factori importanţi care ajută femeile în carieră. Pe de altă parte, participantele la program au evidenţiat că munca, ambiţia şi competenţa sunt ingredientele de bază ale unei cariere de succes.
Cu toate acestea, deşi în prezent femeile din România nu se mai complac în anonimat, încă persistă ideea preconcepută potrivit căreia femeile se descurcă cel mai bine în activităţile casnice. 45% dintre femeile participante la sondaj au declarat că au fost discriminate sau au întâlnit cazuri de discriminare la locul de muncă, din cauza originii entice, a vârstei şi pentru că sunt de sex feminin.
Femeile de afaceri participante la sondaj au susţinut că româncele reuşesc din ce în ce mai mult să se remarce profesional prin forţe proprii, muncă şi ambiţie, dovedind celor din jur că se poate într-adevăr îmbina viaţa personală cu cea profesională într-o manieră de succes.
95% dintre respondente au adăugat că programele de training sunt foarte importante pentru cariera profesională şi că instrumentele IT sunt esenţiale în dezvoltarea acesteia.
Sondajul a fost realizat în perioada 01.06.2011 – 23.06.2011, pe un eşantion de 300 de participante, cu vârste cuprinse între 25 şi 50 de ani, din Cluj, Timişoara, Craiova şi Iaşi.
Proiectul este co-finanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial – Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU) şi se desfăşoară în perioada 1 septembrie 2010 şi 31 august 2012.