Stii cat de importanta este gradinita pentru copii? Gradinita nu este doar o salvare pentru parintii care lucreaza si un loc unde copiii merg sa petreaca timpul. Nu sunt nici institutii deschise pentru ca mamele care nu lucreaza sa isi ia timp pentru ele insele.
Gradinitele pregatesc copiii mici pentru invatamantul primar. In acelasi timp, contribuie la cresterea copilului cu varsta cuprinsa intre 3-7 ani, care este varsta la care dezvoltarea inteligentei si abilitatile de invatare progreseaza cel mai repede. Familiile din tara noastra trebuie sa fie putin mai constiente de aceasta problema. Peste tot in lume, gradinita este extrem de importanta deoarece este primul pas al vietii educationale. Totusi, cand ne uitam la tarile dezvoltate, exista aproape 100% educatie in gradinita, in timp ce aceasta rata este mult mai mica la noi.
De ce este importanta gradinita?
Gradinita este importanta pentru ca copiii sa invete baza inainte de a incepe scoala primara. Studiile arata ca un copil care merge la gradinita va lua note mai mari decat un copil care nu o face. Dar beneficiul educatiei prescolare nu inseamna doar atat. Iata de ce gradinita este mai importanta decat crezi:
1-Ii ajuta pe copii sa dobandeasca abilitati sociale
Dobandirea abilitatilor sociale este esentiala pentru copiii mici. Un copil care merge la gradinita realizeaza acest lucru participand la diverse activitati si comunicand cu alti copii. Copiii dobandesc experienta in multe domenii, cum ar fi cum sa isi astepte randul, respectarea diverselor instructiuni, cooperarea cu alti copii, ascultarea muzicii impreuna, cantatul, ascultarea si intelegerea povestilor, jocurile. Nu este posibil sa ai aceste experiente acasa pe tableta sau doar intalnindu-te din cand in cand cu cativa vecini sau copiii rudelor.
Copilul care merge la gradinita are ocazia sa se intalneasca cu alti copii de varsta lui si are sansa de a se cunoaste pe sine. Este dificil sa gasesti un mediu mai bun decat institutiile de invatamant prescolar pentru ca copiii timizi, introvertiti si carora le este greu sa se dezvolte. O gradinita unde socializarea este extrem de importanta este Teddybar. „Acasa” inseamna Teddybar pentru foarte multi copii pentru ca, datorita metodelor si personalului se vor simti bine, intr-un mediu familiar. Astfel vor reusi sa socializeze mult mai usor.
2-Copiii primesc informatii de baza in timp ce se joaca
Activitatile de la gradinita sunt concepute pentru ca micutii sa dobandeasca multe informatii de baza in timp ce se distreaza cu colegii lor. Copiii se familiarizeaza cu alfabetul si literele in timp ce canta si se familiarizeaza cu numerele si cifrele prin diverse jocuri. In timpul ascultarii povestilor, ei se familiarizeaza cu ce inseamna sa faca propozitii, ce inseamna sa inteleaga ceea ce aud si incep sa invete abilitatile lingvistice. In activitati precum rezolvarea puzzle-urilor, pictura si drumetiile, ei se familiarizeaza cu notiuni de biologie, logica si culori.
3- Creativitatea copiilor este incurajata
Copiii invata sa-si exerseze mintea intr-o alta directie datorita diverselor activitati pregatite de educatorii de gradinita. De obicei, copiii nu-si pot arata calitatile creative atunci cand sunt singuri acasa. Dar la gradinita, ei au ocazia sa-si lase imaginatia sa zburde, fara teama, in pictura, jocuri si diferite activitati. Datorita educatorilor pregatiti, talentele si abilitatile copiilor sunt recunoscute.
4-Ajuta la dezvoltarea abilitatilor motorii ale copiilor
Abilitatile motorii inseamna ca micutii vor folosi sistemul muscular corect si activ in timpul indeplinirii unei anumite sarcini. O institutie prescolara buna, precum Teddybar, ar trebui sa permita copilului sa se miste. Jocurile si activitatile interactive cresc, de asemenea, dezvoltarea fizica si abilitatile de echilibru fizic al copilului. Aptitudinile fizice si motorii, gratie institutiilor de invatamant prescolar, dezvolta abilitatile de coordonare ale copilului si il pregatesc pentru viitoarea viata scolara.
5-Gradinita pregateste copiii pentru viata scolara
Copiii care nu merg la gradinita au dificultati in a se desparti de mame atunci cand incep invatamantul primar si exista probleme in triunghiul scoala-familie-copil. In plus, se observa ca copiii care nu merg la gradinita au dificultati in a invata si a respecta instructiunile, regulile si diversele reglementari pe care le au de indeplinit in invatamantul primar. Profesorii de la gradinita ii instruiesc pe copii sa socializeze, sa manifeste un comportament bun si sa urmeze instructiunile. In acest fel, copiii devin mai pregatiti pentru scoala si se pot adapta cu usurinta.
6-Copiii de la gradinita au idei despre ei si despre ceilalti
Datorita gradinitei, copiii au sansa de a invata sa-si asume unele responsabilitati la o varsta frageda. Acest lucru nu poate fi decat benefic. Petrecand timp cu semenii sai, copilul invata sa-i ajute pe ceilalti, sa ceara ajutor si sa impartaseasca. De asemenea, realizeaza ca este un individ si invata sa aiba grija de sine. Daca exista vreo problema la copil, aceasta poate fi observata la o varsta frageda si familia este informata.
7-Invata o limba straina indispensabila in zilele noastre
O limba straina, in special engleza, este o necesitate pentru tineri. Cele mai bune varste pentru copiii care isi dezvolta abilitatile lingvistice sunt intre 3-6 ani. Copilul care urmeaza invatamantul prescolar are un vocabular mai dezvoltat decat la alti copii si este mai usor sa invete cuvinte in alte limbi straine. Castiga capacitatea de a forma propozitii lungi in timpul activitatilor si aplica cu usurinta fiecare informatie invatata. Deoarece unui copil la aceasta varsta nu ii este teama sa faca greseli, el dobandeste capacitatea de a vorbi o limba straina confortabil si fara ezitare. ac
Acestea sunt 7 motive pentru a opta pentru o gradinita. Noi iti recomandam Teddybar din Bucuresti. Toate obiectivele de mai sus sunt atinse aici, si copiii se vor simti la fel de bine ca acasa.