Prima masă a zilei este extrem de importantă, pentru adulți și copii deopotrivă. Iată câteva idei de mic dejun sănătos pentru copii (și nu numai) pentru a începe ziua cu energie.
Ou fiert cu pâine prăjită
O primă idee de mic dejun rapid și sănătos pentru copii este un ou fiert cu pâine prăjită. Este indicat să se adauge și roșie/castravete/ardei – în funcție de preferințele copiilor. Ouăle oferă senzația de sațietate și sunt foarte nutritive, având multe beneficii pentru sănătate[1]. Ele conțin și colină, un nutrient foarte important pentru sănătatea creierului și a ficatului.
Musli cu lapte sau iaurt
Copiilor le place ideea de a mânca lapte sau iaurt cu cereale la micul dejun, iar un musli fără gluten, cu fructe liofilizate poate fi alegerea perfectă. Mixit a lansat recent un pachet special pentru copii alcătuit dintr-un tub de musli fără gluten și bogat în fructe (coacăze, zmeură, vișine, căpșuni) cu fulgi de porumb și de migdale și plușul pasărea Mixit.
O altă idee de mic dejun rapid, pe placul copiilor, este terciul. Există multe variante de terci, combinații cu diferite fructe, astfel încât cei mici să fie mereu încântați de o astfel de porție dimineața.
Pâine cu unt de arahide
Untul de arahide este sănătos – fiind o sursă de proteine, grăsimi sănătoase, vitamine și minerale [1] – și se pot face rapid tartine cu el. Adăugați câteva rondele de banane pentru a-l face și mai apetisant pentru copii. Se recomandă alegerea unui unt de arahide care conține 100% arahide și o o pâine din cereale integrale pentru a fi un mic-dejun cât mai sănătos. În funcție de preferințe, unul de arahide poate fi crunchy, cu bucăți de alune, sau fin.
Brioșe
Sunt foarte cunoscute brioșele ca desert, dar se pot realiza și brioșe care să fie potrivite copiilor ca mic dejun. Folosind diferite legume care să fie incluse în compoziție – broccoli, spanac, ardei, ciuperci etc. -, dar și brânză se pot crea multiple variante de brioșe sănătoase pentru copii.
Marele lor avantaj este că pot fi gătite în avans – astfel încât dimineața ele să fie gata pentru a fi oferite copiilor.
Omletă la cuptor cu brânză
Omleta este iubită de mulți copii, iar ea poate fi făcută și la cuptor. Adăugați brânză telemea în compoziție și unele legume – ciuperci, ardei etc. – și oferiți-le omleta alături de o salată de roșii și castraveți. Alternând legumele incluse în omletă veți reuși să creați variante diferite care să îi atragă mereu pe cei mici. Puteți face omleta și în forme de brioșe în funcție de preferințele copiilor.
Tartină cu brânză de vaci
Puteți să le oferiți copiilor și o tartină cu brânză de vaci cu rondele de măsline sau felii de castravete/ardei presărate peste brânză.
Tartină cu pește
Peștele este un aliment cu multe beneficii pentru copii [2], iar o modalitate în care acesta poate fi inclus în alimentație este realizarea unei tartine cu unt și pește – sardine în suc propriu. O altă variantă este tartina cu cremă de brânză și somon afumat.
Despre Mixit.ro
Mixit este un magazin online în care clienții își crea propriul mix de cereale, müsli, fructele uscate și nucile preferate.
În prezent pe site există peste 70 de ingrediente diferite: baze de cereale, fructe uscate, nuci, semințe, precum și delicii precum ciocolata, condimentele sau mini fursecuri. Oferta Mixit include și amestecuri deja pregătite, create de nutriționiști, dar și ingrediente speciale pentru persoanele care suferă de boala celiacă sau alergici la anumite tipuri de alimente.
Alte produse din sortimentul Mixit sunt ciocolatele Mixit, cu un conținut de ciocolată neagră de calitate 70%, îmbogățită cu fructe liofilizate și nuci sănătoase. Pe site se găsesc și Mixitky, batoane de müsli, băuturi pudră, mixuri sărate de alune și brânzeturi. Întrucât Mixit consideră că și ambalajul este de o importanță deosebită, tuburile companiei sunt concepute cu mult drag. Clientul Mixit poate alege livrarea prin curieri sau colectarea personală din punctele Packeta.
Surse:
1. https://www.healthline.com/nutrition/10-proven-health-benefits-of-eggs
2. https://www.healthline.com/nutrition/is-peanut-butter-bad-for-you#aflatoxins
3. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6970346/