În ultimul deceniu, tehnologia informatică a preluat lumea la propriu. Nici o afacere, nici o organizație și, de fapt, nimic din viața de zi cu zi nu se petrece fără o infrastructură IT în spate. De la securitatea cibernetică la codificare, există o varietate de domenii în industria calculatoarelor, iar evoluția acestora nu pare să se oprească prea curând.
Dacă ești părinte, s-ar putea să te întrebi ce activități îți vor pregăti copilul pentru un viitor mai bun. Și, la urma urmei, cel mai bun moment pentru a-l introduce pe cel mic în lumea celor mari este chiar acum. Înscrierea copilului la cursuri de IT este o modalitate foarte bună de a începe. Nu numai că aceste cursuri îi vor dezvolta celui mic abilitățile neurologice, dar îi vor construit încrederea și stima de sine.
Iată 5 motive pentru care să-ți înscrii copilul la cursuri IT:
1. Dezvoltarea capacităților de a rezolva probleme
În viață ne vom confrunta întotdeauna cu un anumit tip de problemă și aici nu vorbim doar despre problemele matematice și informatice. Iar cel mai bun mod de a rezolva problemele este să le înfrunți imediat.
Prin înscrierea la cursuri de IT, copilul tău poate dezvolta instrumentele necesare pentru a gândi sistematic prin probleme și soluții. Abilitățile esențiale de gândire dezvoltate în urma cursurilor informatice sunt:
- Deducție;
- Comunicare;
- Observare;
- Organizare;
- Execuție.
Astfel că, dacă dorești ca cel mic să poată vedea lumea prin prisma gândirii critice, oferă-i o pregătire timpurile.
2. Stimularea alfabetizării digitale
În aceste vremuri, alfabetizarea digitală este aproape la fel de importantă ca și competențele de bază de scriere, citire și procesare a informației pe hârtie. În cursurile de IT, acest lucru merge dincolo de programele standard de învățare, cum ar fi pachetul Microsoft Office și Adobe Reader.
Alfabetizarea digitală promovează îmbunătățirea constantă a abilităților; iar abilitățile informatice vor fi întotdeauna solicitate și nu doar în firmele de programatori. De exemplu, printre locurile de muncă care se bazează pe competențele de alfabetizare digitală se numără: corpul profesoral, academic și diplomatic, operatorii de mașini, social media managerii, graphic designerii, antreprenorii etc.
3. Dezvoltarea spiritului inovativ și creativ
Tehnologia înseamnă schimbare și inovație. Când copiii învață cum să manevreze un computer, acest lucru le deschide calea să creeze lucruri noi în mintea lor. Asemenea lui Bill Gates și Elon Musk, copilul tău ar putea învăța abilitățile necesare pentru crearea următorului site popular de social media.
Pe scurt, inovatorii au un impact asupra vieții altora. Gândește-te cum modul în care echipa de la Amazon a produs o modificare de comportament în rândul consumatorilor de produse din întreaga lume.
4. Construirea încrederii și stimei de sine
Copiii încrezători de la vârste fragede vor crește ca adulți care cred în ei înșiși și în scopurile lor. Copilăria este perioada ideală pentru ca micuțul tău să își construiască încrederea de sine într-o lume în care este foarte ușor să o pierzi.
Copiii cu o atitudine de „pot face orice” sunt mai rezistenți la critică și la eșec. Învățarea de noi abilități prin cursurile de programare cu Scratch pentru copiii de 8-9 ani îi vor ajuta să creadă în puterile lor.
5. Distracție și prieteni noi
La vârste fragede, învățarea pare foarte distractivă, iar acest lucru nu trebuie pierdut în timp.
La început, copilul tău poate fi timid cu privire la abordarea unei noi abilități. Dar, după un timp, cu siguranță cursul de programare pe calculator va fi ceva ce așteaptă cu nerăbdare.
Deoarece și alți copii vor fi în clasă, cel mic își va face prieteni noi cu interese similare – o metodă bună de a colabora la proiecte de IT și de a împărtăși idei.
Acum că știi care sunt beneficiile pentru a începe cursurile de IT de la o vârstă timpurie, este timpul să iei măsuri. Vino la Academia Micilor Developeri, iar copilul tău se va bucura de oportunitatea de a învăța ceva nou și interesant!