Telefoanele mobile evoluează constant, astfel că anual apar noi modele. Dimensiunile și designul lor variază, însă un lucru rămâne mereu același: necesitatea de a le proteja. Orice model de telefon ți-ai lua, trebuie să iei în calcul posibilele șocuri și zgârieturi pe care le poate încasa. Pentru a-l feri de ele, trebuie să achiziționezi o husă.
Deși sunt accesorii simple, husele pot face diferența când scapi telefonul pe jos, îl lovești sau îl presezi, din greșeală, de un obiect de mobilier. Nu toate husele sunt la fel. Ele diferă atât ca design, cât și din punct de vedere al materialelor din care sunt realizate și al caracteristicilor. Descoperă în continuare care sunt criteriile care contează în alegerea unei huse de telefon.
Photo by Lê Mạnh Tuấn
1. Marca
Accesoriile telefoanelor nu au doar rol utilitar, ci și estetic. Ele contribuie la aspectul general al ținutei și te pot face să arăți cool, smart ori elegant. Alege o husă de telefon Karl Lagerfeld și impresionează pe toată lumea. În ce privește calitățile tehnice, nu trebuie să-ți faci griji. Un mare creator de modă nu și-ar asocia imaginea cu un produs de calitate slabă. Aceste huse protejează bine telefonul și arată grozav.
2. Compatibilitatea
Telefonul tău inteligent are caracteristici specifice, inclusiv în ce privește designul și funcționalitatea. De aceea, trebuie să te asiguri că alegi o husă compatibilă cu modelul pe care îl deții. Nu cumpăra huse universale, pentru că acestea sunt, deseori, de slabă calitate. În plus, există riscul să nu se potrivească perfect cu telefonul tău. Nu vrei ca unul dintre butoanele laterale să fie acoperit, de exemplu.
Husele special realizate pentru un anumit model sau gamă au și avantajul de a proteja punctele nevralgice ale telefonului, pentru că sunt testate și îmbunătățite. Unele telefoane au camere de fotografiat ieșite în relief, astfel că husa trebuie să acopere și această zonă.
3. Designul
După cum am menționat mai sus, husa telefonului este și un obiect de fashion. Alege un design care să se potrivească cu stilul tău și să exprime pasiunile, ideile și modul tău de gândire. Husa telefonului poate spune multe despre tine și personalitatea ta. De exemplu, dacă îți place să ieși în evidență, alege una în culori intense sau cu desene și mesaje îndrăznețe. Dacă ești o fire mai rezervată, cumpără o husă în culori neutre, cu linii elegante și fără mesaje sau desene.
4. Materialul din care este realizată
Materialul folosit la fabricarea husei determină caracteristici importante ale acesteia, ca rezistența, elasticitatea sau aspectul. Iată câteva tipuri de materiale și proprietățile lor:
- Plastic – practice și subțiri, sunt ușoare și deseori insesizabile; se pot adapta la diferite tipuri de design;
- metalice – sunt foarte rezistente la șocuri, dar mai grele; totuși, nivelul ridicat de protecție le face o opțiune populară;
- silicon – elastice și maleabile, se personalizează ușor și absorb șocurile bine; de asemenea, au aderență bună, mai ales dacă textura nu este fină;
- piele – husele din piele arată elegant și luxos; protejează bine împotriva zgârieturilor și șocurilor, dar se pot uza din cauza frecării, în timp.
5. Nevoile tale
Fiecare persoană are un alt tipar de folosire a telefonului mobil. Cei care stau mult în spații interioare se confruntă cu un risc redus de șocuri sau contact cu apa. În schimb, dacă mergi des în natură sau în zone acvatice, riscul de accidente și de udare crește. În acest caz, alege o husă care asigură impermeabilitate pe o zonă cât mai extinsă, dar și rezistență ridicată la lovituri.
Alegerea husei de telefon nu este dificilă. Ține cont de cele 5 criterii de mai sus și alege mereu calitatea.